7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidatul ideal pentru jobul dorit

Candidatul ideal pentru jobul dorit

Indiferent de domeniul în care doriţi să vă începeţi cariera, angajatorii caută câteva calităţi. Câteodată, acestea contează chiar mai mult decât pregătirea profesională. Site-ul www.menonline.ro vă spune care sunt calităţile unui candidat ideal.

 

Cele mai importante calităţi pe piaţa locurilor de muncă sunt: uşurinţa în comunicare; flexibilitatea în gândire; dorinţa de a învăţa; inteligenţa; cultura generală; iniţiativa; imaginaţia; simţul responsabilităţii; spirit de echipă; automotivaţie; inteligenţă emoţională.

Dacă sunteţi la începutul carierei sau încă studiaţi, iată ce ar trebui să faceţi pentru a acumula experienţă:

– Practică profesională: organizate, de obicei, de facultăţi, cele 30 de ore de practică sunt mai importante decât credeţi. Dacă sunteţi tentat să le trataţi cu superficialitate şi să obţineţi adeverinţa necesară absolvirii, gândiţi-vă că refuzaţi şansa vieţii dumneavoastră. Puţină insistenţă, demonstrarea interesului pentru activitatea din instituţia în care faceţi practica sunt metode care pot duce la obţinerea unei slujbe în respectivul loc. Nu vă temeţi să porniţi de jos, cu un salariu simbolic. Dacă nu sunteţi presat de nevoi financiare majore, această experienţă vă va ajuta să faceţi următorul pas în carieră.

– Voluntariate: sunt foarte multe organizaţii care au nevoie de ajutor. ONG-urile caută voluntari pentru cele mai diverse slujbe. Căutaţi ceva care să vi se potrivească şi care să vă intereseze în aşa măsură încât aspectul financiar (este o muncă neplătită!) să fie mai puţin important decât experienţa câştigată.

– Practică / studii / muncă în străinătate: depinde foarte mult de disponibilitatea dumneavoastră de a călători, dar câştigurile financiare pot fi superioare celor din ţară. În plus, dacă vă remarcaţi, puteţi obţine chiar o slujbă permanentă. Mare atenţie însă la agenţiile care organizează aceste programe de muncă/studii. Asiguraţi-vă că veţi avea la dispoziţie toate condiţiile promise iniţial.

– Cursuri de specializare: cred că v-aţi convins că este obligatoriu să aveţi cel puţin un nivel mediu în utilizarea computerului, să puteţi citi, scrie şi conversa în cel puţin o limbă străină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS