17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMăritişul - ce nebunie!

Măritişul – ce nebunie!

Măritişul a devenit în ultima vreme o mare bătaie de cap, care trezeşte orgolii şi patimi ascunse. În Marea Britanie i se spune „Competitive Wedding“ – „nuntă competitivă“, care afectează mai mult de jumătate dintre miresele britanice, mai preocupate să îşi impresioneze prietenii şi rudele cu ceremonii de poveste şi cu idei la limita bunului-simţ, decât să demonstreze cât sunt de îndrăgostite de partenerii lor.

TK Weddings, o agenţie specializată în organizarea de nunţi, a realizat un sondaj ale cărui rezultate au demonstrat că nunta a devenit o chestiune de orgoliu. Dintre 1.000 de viitoare mirese, 59 la sută au recunoscut că fac tot posibilul să îşi impresioneze invitaţii, deseori lăsaţi cu gura căscată în faţa unor idei mai mult decât ciudate, însă considerate „glamour“. În acelaşi timp, domnişoarele sunt dispuse la orice, indiferent de preţ, doar pentru a avea „căsătoria perfectă“, doar 26 la sută dintre ele reuşind să îşi mai amintească de aspectul romantic al evenimentului. 

Nunţi de vedete

Cum era şi de aşteptat, nunţile vedetelor nu sunt nici ele de ajutor atunci când vine vorba de bietele mirese aflate în căutarea unei idei care să confere ceremoniei lor un aer mai special. Din păcate însă, ele se orientează exact spre acele căsătorii care au intrat în istorie mai mult pentru componenta lor kitsch, decât pentru romantismul evenimentului. Un exemplu edificator este nunta Victoriei Beckham, fostă Adams, care i-a jurat iubire veşnică alesului său, David, în cadrul splendid oferit de Luttrellstown Castle din Dublin, pe 4 iulie 1999. De atunci, fiecare soţie de fotbalist din Premier League şi-a pus mintea la contribuţie, organizând ceremonii din ce în ce mai grandioase şi costisitoare. La urma urmei, nu plăteau din buzunarul lor. În cazul muritorilor de rând, sindromul „Competitive Wedding“ devine extrem de periculos pentru că este însoţit de stres şi certuri şi, mai ales, ridică la cifre ameţitoare cheltuielile. Deloc întâmplător, în ultimii zece ani, costurile medii ale unei ceremonii de nuntă s-au dublat, ajungând la remarcabila valoare de 18.000 de euro, practic 60 de lire pe minut. Însă dacă e să ne luăm după sondaj, tinerele mirese nu sunt deloc preocupate de bani, având în vedere că jumătate dintre ele sunt dispuse să facă orice sacrificiu economic doar pentru a avea nunta pe care şi-au dorit-o, fiind capabile chiar şi să îşi găsească al doilea serviciu pentru a plăti cheltuielile de nuntă.
 
Bani şi personalitate

„Toate fetele care se căsătoresc doresc ca nunta lor să fie diferită de a altora. Însă ceea ce ele au uitat este că modul cel mai bun pentru a-şi împlini acest vis este să se folosească de propria personalitate şi nu doar să deschidă portofelul şi atât. Miresele ar trebui să înveţe să îşi pună în valoare gusturile, să se gândească la ceea ce le place lor şi la ceea ce detestă şi nicidecum să îşi bată capul să găsească lucrul cel mai costisitor cu putinţă, convinse fiind că acesta este cel mai frumos şi mai original“, a explicat Tamryn Kirby, reprezentant al TK Weddings.  „Multe cupluri sunt convinse că unicul mod pentru a avea o nuntă de neuitat este să arunci cu banii pe fereastră. Însă lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că o ceremonie în care sentimentele reale ale mirilor sunt cele mai importante decât banii impresionează mult mai mult invitaţii“, a adăugat Kirby. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU