12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiarişti alungaţi cu bastonul

Ziarişti alungaţi cu bastonul

Mai mulţi jurnalişti au fost daţi afară din incinta Spitalului Judeţean Târgu Jiu de unul dintre paznici. Petre Tănăsescu, angajat al unei firme de pază din municipiul Târgu Jiu, a împins unul dintre jurnalişti, a scos bastonul şi s-a răstit la cei trei ziarişti, în încercarea de a-i da afară din unitate.


O echipă de jurnalişti ai unei televiziuni locale, precum şi reporterul Gazetei de Sud nu au fost lăsaţi să intre în Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu“ din municipiul Târgu Jiu. Dând dovadă de exces de zel, paznicul de la intrarea în unitatea medicală a scos jurnaliştii din spital cu forţa. Operatorul Alin Cioată nici nu a apucat bine să filmeze câteva cadre, când paznicul, aflat la intrarea instituţiei, a băgat de seamă şi s-a repezit la acesta, împingându-l spre ieşire. Membrii echipei cotidianului Gazeta de Sud, ajunşi la faţa locului câteva minute mai târziu, nu au fost lăsaţi să intre în clădire, cu toate că paznicul îi legitimase. El le-a spus ziariştilor că fără aprobarea conducerii unităţii medicale nu au ce căuta în spital. „Fără aprobare nu vă dau voie, nu aveţi voie să filmaţi şi să fotografiaţi aici fără aprobarea directorului. Am primit ordin de la directorul general al spitalului, de la domnul Mergea, să nu las pe nimeni să intre“, a strigat paznicul jurnaliştilor uimiţi de tratamentul primit. Alin Cioată a înregistrat toată scena cu camera de filmat.
Petre Tănăsescu, paznicul zelos, le-a spus jurnaliştilor că în cazul în care vor difuza materialul pe post, el îi va da în judecată, pentru că lui nu îi spune nimeni din presă cum să-şi facă serviciul.

Accesul presei în spital nu a fost limitat

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a declarat că accesul presei nu a fost niciodată limitat în această unitate medicală. „Cu toate că acel paznic a spus că a primit un ordin de la conducerea spitalului, acest lucru este fals. Niciodată nu am spus nici unui angajat al acestei firme să nu lase să intre în spital reprezentanţii presei. Am vorbit şi cu directorul firmei, le-am explicat că există legea liberului acces la informaţie. Se pare că aceşti oameni nu înţeleg, parcă ar dori să ne pună rău cu presa, să ne încaiere cu reprezentanţii presei. Am analizat cele întâmplate, o să ne întâlnim şi cu conducerea firmei pentru a discuta acest caz. Vom vedea ce măsuri se vor lua“, a precizat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS