7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutaţi-l pe Baby să meargă!

Ajutaţi-l pe Baby să meargă!

Un spectacol pentru viaţă şi pentru copilărie. Un spectacol dedicat speranţei ca Daniel Bîrlea, un copil chinuit de boală, să meargă şi să aibă o viaţă normală.

Daniel Bîrlea are 13 ani şi, din păcate, nu a avut norocul să fie un copil normal. Baby, cum îi spune mai toată lumea, suferă de tetrapareză spastică diskinetică, retard neuropsihic uşor şi de strabism convergent, boli care îl ţin imobilizat într-un cărucior cu rotile. Băiatul este elev în clasa a V-a la Şcoala generală nr. 5 din Râmnicu Vâlcea şi învaţă foarte bine. Baby a suferit până în prezent patru intervenţii chirurgicale la Bucureşti de alungire a tendoanelor şi a aductorilor. Pentru a putea merge, băiatul are nevoie de o operaţie cu celule Stem, care se poate face în China şi care costă 30.000 de dolari (sumă ce nu include şi tratamentul postoperatoriu). Părinţii lui au plecat la muncă în Italia ca să strângă bani să îl salveze pe Baby. În ciuda eforturilor, bunicii şi părinţii nu reuşesc să acopere costurile tratamentului necesar băieţelului.

S-au strâns doar 7.400 de lei

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Vâlcea a lansat campania de strângere de fonduri „Implică-te!“. Vineri seară, reprezentanţii CJE au organizat, în Sala Mare a consiliului judeţean, un spectacol de teatru şi dans pentru Baby, biletul de intrare costând 50 de lei de persoană. Deşi spectacolul a fost extraordinar, sala a fost aproape goală. „Încercăm să îl ajutăm pe Baby, dar nu suntem siguri că vom reuşi să strângem toată suma de care are nevoie. Am adunat 7.400 de lei până acum şi la această sumă au contribuit elevii a 22 de licee din judeţ“, a declarat Ionuţ Rusu, preşedintele CJE.   


„Când o să pot merge şi eu?“

Elena Nicolae nu îşi doreşte decât ca nepotul ei să meargă. „Îmi doresc să putem ajunge în China. Recuperările sunt foarte scumpe, iar noi nu avem nici un ban pentru această operaţie. Face recuperare în toate centrele ţării şi o singură şedinţă costă 1.500 de lei”, povesteşte Elena Nicolae. Bunica spune că i se rupe sufletul când nepotul o întreabă: „Când o să pot merge şi eu?“ sau o roagă să îl ducă la geam să vadă copiii cum se joacă. În afară de operaţia din China, Baby mai are nevoie de alte două intervenţii chirurgicale la Bucureşti. După încheierea anului şcolar, bunica va merge cu nepotul la Bucureşti pentru că el trebuie operat la şoldul stâng. De aceeaşi operaţie are nevoie şi la şoldul drept, dar ea nu e necesară acum. „Vreau să pot merge, pentru că îmi place să mă joc. La fel de mult îmi place şi şcoala“, a spus Baby. Persoanele care doresc să îl ajute pot depune bani în contul RO36RNCB0263028921430001, deschis la BCR de Asociaţia Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS