7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatroni amendaţi pentru reţinere de acte

Patroni amendaţi pentru reţinere de acte

Doi patroni din oraşul Petrila vor fi amendaţi de poliţie în urma unei anchete care a scos la iveală faptul că aceştia reţineau actele de identitate ale bătrânilor şi foştilor mineri, datornici la magazinele lor.
Afaceriştii, spun poliţiştii, reţineau actele de identitate ale oamenilor, după ce le dădeau marfă din magazine pe credit şi, chiar în ziua referendumului, la Petrila, oamenii au fost nevoiţi să ceară patronului actele ca să voteze.
„Ştiam de astfel de practici şi oamenii noştri din teritoriu au mers la aceşti patroni şi        le-au pus în vedere că nu au dreptul să reţină acte de identitate. Cei doi vor primi amenzi pentru că au încălcat legea, deoarece este posibil ca oamenii, după ce au votat, să-şi fi dus din nou actele la ei, în urma înţelegerii pe care o au cu aceştia“, a spus Ovidiu Zaharie, adjunctul comandantului Poliţiei oraşului Petroşani.
Nici unul dintre cei care au actele la aceşti patroni nu a depus plângere la poliţie şi, mai mult, oamenii legii sunt de părere că nici nu cunosc legea, altfel nu ar avea cum să-şi înstrăineze actele de identitate. „Conform legii, nimeni nu are dreptul să-şi lase actele de identitate decât la poliţie sau, în cazuri excepţionale, la instanţa de judecată“, a mai spus Zaharie.
În oraşul Petrila există zeci de bătrâni şi foşti mineri care iau mâncare pe datorie de la magazinele alimentare, iar în schimb, pentru ca patronul să aibă siguranţa că va primi banii, dau ca garanţie actele de identitate.
Poliţia a instrumentat un caz în care chiar dirigintele poştei îi obliga pe factorii poştali să ducă pensiile la patronii acestor magazine, în baza unui tabel, iar bătrânii rămâneau fără bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS