17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViolatorul din Lupşa, cercetat în libertate

Violatorul din Lupşa, cercetat în libertate

MEHEDINŢI. Decizie-şoc luată de magistraţii Judecătoriei din Strehaia în ceea ce-l priveşte pe tânărul de 31 de ani care a violat o bătrână de 72 de ani din satul Lupşa, judeţul Mehedinţi.
Judecătorii au dat sentinţa urmăririi penale în libertate, pe motiv că acesta nu ar fi un pericol public.
„Resping propunerea de arestare preventivă a Parchetului şi dispun punerea de îndată în libertate a lui Nicolae Crăciunescu, cu recurs în 24 de ore“, aşa a sunat sentinţa judecătorului Sorinel Vărzaru, preşedintele Judecătoriei Strehaia.
Cu toate că tânărul este un client fidel al tribunalelor şi mai mult de jumătate din viaţă şi-a petrecut-o după gratii, oamenii legii au fost nevoiţi să-l lase în libertate pe cel care în urmă cu două zile a bătut o femeie şi a violat-o. Procurorii Parchetului din Strehaia au informat judecătoria într-un dosar penal despre toate faptele comise de violator şi au adus în faţa instanţei probe care să evidenţieze că Nicolae Crăciunescu este o persoană violentă, tânărul fiind acuzat şi cercetat în alte două dosare la Tribunalul Gorj, pentru ultraj împotriva unui poliţist.
„Nicolae Crăciunescu este o persoană violentă, cunoscută cu antecedente penale, care a mai fost închis de trei ori şi în prezent este cercetat pentru ultraj împotriva unui poliţist.
Probele împotriva violatorului au fost puse la dispoziţia judecătorului, care nu a ţinut cont de faptul că bătrâna a fost lovită pe tot corpul, existând leziuni şi în zona genitală.
Judecătoria a lăsat în libertate inculpatul fără motive întemeiate“, a declarat procurora Cora Nicoleta Ţigănaşu, purtător de cuvânt al prim-procurorului din Strehaia.
„În urma analizelor medicale, s-au constatat urme de agresiune pe faţă, pe piept, pe gât şi pe abdomen. Violatorul i-a introdus bătrânei în vagin un corp dur care i-a provocat o hemoragie internă“, a precizat Cora Nicoleta Ţigănaşu.
La aflarea veştii că violatorul rămâne în libertate, bătrâna s-a îngrozit.
„M-a bătut, mi-a rupt hainele şi m-a violat. De ce l-au lăsat judecătorii în libertate, să mă omoare?“, a spus Maria Văduva.
Procurorii au făcut recurs la sentinţa Judecătoriei Strehaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS