12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPaşi către o gândire pozitivă

Paşi către o gândire pozitivă

Vreţi ca tot ce vă doriţi să se întâmple cât mai repede? Gândiţi pozitiv! Gândirea pozitivă poate fi obţinută prin următorii paşi simpli, recomandaţi de site-ul www.menreport.ro.

• Identificaţi factorii de stres.
Faceţi o listă a tuturor lucrurilor, persoanelor şi momentelor care vă induc o stare de stres şi enervare. Căutaţi să clarificaţi motivele şi factorii stresului. Apoi, evitaţi-i! Sau, dacă nu îi puteţi evita, apelaţi la autocontrol, gândiţi-vă la ceva frumos şi momentul vă va depăşi.
• Creaţi o listă a lucrurilor care vă plac…
…a oamenilor cu care vă place să vă întâlniţi, a locurilor în care vă place să vă petreceţi timpul liber, a lucrurilor pe care vă place să le folosiţi. Treceţi totul pe o listă şi data viitoare când mai apare o situaţie de stres citiţi-o, concentraţi-vă strict asupra acestei liste şi alegeţi un punct la care să vă gândiţi până ce starea de nervi va trece.
• Folosiţi tehnica „oops“.
Ce înseamnă? Se cheamă tehnica „oops“ a recunoaşterii problemelor. Aţi făcut o greşeală, aţi avut o scăpare? Spuneţi „oops“ şi treceţi mai departe. Omul este supus greşelii şi, în fond, nici o greşeală nu este de nereparat. Cu toate acestea, trebuie să vă cunoaşteţi problemele dacă vreţi să le eliminaţi!
• Concentraţi-vă asupra succesului.
La sfârşitul unei zile teribil de stresante, în loc să staţi cu pumnii încleştaţi, mai bine treceţi pe o hârtie sau direct în minte cinci realizări ale zilei, cinci succese obţinute. Vă veţi simţi foarte bine şi veţi fi mândru de dumneavoastră.
Lumea este doar universul dumneavoastră exterior. În mintea dumneavoastră găsiţi un univers şi mai complex. Profitaţi de el, descoperiţi-l!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU