10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrucuri despre prepararea cărnii

Trucuri despre prepararea cărnii

Dacă nu gătiţi carnea congelată imediat ce aţi cumpărat-o, lăsaţi-o să stea la frigider, pe raftul cel mai răcoros, dar nu mult timp după ce se dezgheaţă. Procesul de alterare devine din acel moment mult mai rapid decât la carnea necongelată vreodată.
În general, carnea se pune la foc nu înainte de a fi lăsată să se decongeleze, ţinându-se cont de ce preparate se vor face din ea:
• Pentru supe şi ciorbe, se aşază în apa clocotită, se acoperă şi se lasă să fiarbă. După ce se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile, carnea poate fi scoasă şi tăiată. Apoi se pune din nou la fiert.
• Pentru friptura la tavă, carnea decongelată, unsă cu ulei sau unt, se introduce în cuptorul bine încins.
După ce s-a rumenit pe toate părţile, se micşorează focul. Prin rumenirea rapidă, proteinele se coagulează la suprafaţa cărnii, împiedicând sucurile să se scurgă în tavă.
• Pentru friptura la grătar, carnea decongelată se aşază, din aceleaşi considerente, pe grătarul încins.
• Carnea tocată se scoate din pachet deoarece începe să se decongeleze. Se pregăteşte după ce s-a decongelat complet.
• În acelaşi mod se procedează şi cu carnea pe care vreţi să o pregătiţi pentru diferite mâncăruri. O lăsaţi să se decongeleze în apă rece la temperatura camerei pentru a putea fi tăiată. Bucăţelele se pot pune la prăjit sau pe grătar.
• Dacă o bucată de carne este tare, o puteţi frăgezi adăugând în apa în care fierbe un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
• Dacă doriţi să obţineţi o tocătură fină, ca pasta, amestecaţi în carne miez de pâine înmuiată în lapte, plus lapte astfel: 1kg carne, 250 g de pâine înmuiată în lapte şi 1/2 de pahar de lapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS