7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Coltul gospodinei

Ingrediente de baza clasice


Uleiul de masline. Experimentati noile uleiuri de masline cu arome, pentru gatit. Acestea au atât de multa aroma, incât nici nu este nevoie sa folositi foarte mult ulei.


Un ulei picant poate fi foarte bine folosit pentru prepararea unei specialitati cu crevete. De asemenea, cautati uleiurile cu infuzie de usturoi, rozmarin si lamâie.


Produsele din rosii.
Este bine sa aveti la indemâna mai multe varietati ale acestor produse, printre care sos simplu de rosii, condimentat cu usturoi sau cu busuioc, sos tomat sau bulion, precum si rosii fierte (daca va plac mai picante, va recomandam gustul mexican extrem de iute).
Aceste bunatati conservate pot fi folosite pentru a „inveseli“ retetele dietetice!


Fructele uscate.


Fructele uscate reprezinta o varianta energizanta si usoara pentru mese copioase si satioase. Fructele de padure uscate adauga un plus de vitamine (si de culoare!) cerealelor, terciului de ovaz sau salatelor de cruditati. O punguta de fructe uscate poate „calatori“ oriunde, astfel incât va puteti crea propriile combinatii de fructe uscate, cum ar fi un „cocteil“ tropical de mango, papaya si caise. Rosiile si „inimile“ anghinarelor uscate la soare pot fi folosite la paste, orez sau pe deasupra unei pizza dietetice.


De asemenea, pot fi adaugate sandvisurilor cu carne de curcan sau unor preparate la care folositi sunca fara grasime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS