10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Mondiala a Teatrului de Animatie

Ziua Mondiala a Teatrului de Animatie

In fiecare an, pe 21 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului de Animatie si in toate teatrele de papusi din lume se citeste mesajul adresat de o personalitate desemnata de Uniunea Mondiala a Marionetistilor. Mesajul a apartinut lui Sennosuke Takeda, presedinte de onoare a UNIMA Japonia si director al Muzeul Memorial Takeda al Marionetei. In acest an, Teatrul „Colibri“ isi celebreaza menirea prin organizarea unei serii de manifestari, pentru a readuce in atentia iubitorilor de teatru valoarea povestilor si a rolului lor in formarea constiintei culturale a copiilor. Astfel, ieri, in sala „I.D. Sârbu“ a Teatrului National „Marin Sorescu“ a avut loc spectacolul „Ratusca cea urâta“, dupa H.Ch. Andersen, in regia lui Todor Valov (Bulgaria), spectacol prezentat si la Festivalul International de la Subotica (Serbia-Muntenegru), in 2006. In aceeasi zi, in sala de conferinte a SC PROIECT SA, s-a tinut o dezbatere cu tema „Teatrul Colibri – prezent si viitor“, la care au fost invitati reprezentanti ai Primariei si Consiliului Local Craiova, cadre didactice, personalitati ale culturii craiovene etc.


De asemenea, Teatrul „Colibri“ prezinta sâmbata, 24 martie, la ora 12.00, in sala liricului craiovean, spectacolul „S.O.S. – o aventura marina plina de umor si actiune, cu pirati si eschimosi“. Spectacolul are o distributie excelenta: Costel Ionescu, Mugur Prisacaru, Rodica Prisacaru, Ionica Dobrescu, Iulia Cârstea. Regia este semnata de Horia Davidescu, iar scenografia de Eustatiu Gregorian.


Duminica, 25 martie, la aceeasi ora si in acelasi loc, pe micii spectatori ii asteapta „Cântaretii din Bremen“. Scenariul acestui spectacol este semnat de Patrel Berceanu, regia ii apartine lui Valentin Dobrescu, iar scenografia Mirelei Tofan. Muzica este compusa de Alin Macovei-Moraru. Este un spectacol antrenant, in care elementele teatrului de animatie sunt combinate cu cele ale teatrului muzical intr-o poveste plina de verva si umor. Iulia Cârstea, Mugur Prisacaru, Daniel Mirea, Alla Bogdan, Adriana Ioncu si Oana Stancu sunt actorii care insufletesc personajele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS