7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatorul din Movileni - cercetat in libertate

Falsificatorul din Movileni – cercetat in libertate

Cristinel Valeriu Barbu, tânarul prins cu sute de bancnote contrafacute, a fost pus in libertate de Judecatoria Slatina.


Tânarul din comuna Movileni care a fost prins cu sute de bancnote contrafacute este cercetat in stare de libertate. Marti, Judecatoria Slatina a decis ca acesta sa fie pus in libertate pâna la definitivarea cercetarilor. Cristinel Valeriu Barbu, de 27 de ani, a fost prins de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii din cadrul IPJ Olt cu sute de bancnote contrafacute in urma unei perchezitii domiciliare. Oamenii legii au fost sesizati despre faptul ca, in perioada 5 – 9 martie 2007, pe raza judetului Olt au fost plasate mai multe bancnote contrafacute din cupiura de 50 de lei. In urma cercetarilor, politistii au descoperit la domiciliul lui Cristinel Valeriu, cunoscut sub numele de Costel, sute de bancnote contrafacute, dar si aparatura performanta cu care acesta realiza banii. Ieri, barbatul a fost prezentat in fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvânt al Judecatoriei Slatina, Cosmin Mitrache, tânarul este cercetat in stare de libertate, iar pentru o perioada de 30 de zile el nu are voie sa paraseasca localitatea de domiciliu. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca intre trei si 12 ani de inchisoare.


Satenii se tem sa vorbeasca despre familia Barbu


Constanta si Gheorghe Barbu, parintii lui Valeriu, sunt cunoscuti ca oameni destul de bogati in comuna. Cei doi au o asociatie agricola, luând in arenda pamânt de la localnici. Din acest motiv, satenii se cam feresc sa vorbeasca despre familia Barbu.


Potrivit informatiilor primite de la politistii comunei, fratele lui Costel, Ionut, a facut inchisoare in urma cu câtiva ani, pentru ca a furat o masina. Cât despre Costel, oamenii legii spun ca nu au avut niciodata probleme cu el si nici nu au primit la post vreo plângere impotriva lui sau a parintilor sai. Primarul comunei, Constantin Marin Serban, afirma ca familia Barbu este cunoscuta ca fiind de oameni bogati si care muncesc foarte mult. „Ii cunosc si nu am avut probleme cu ei niciodata. Ca primar, pe mine nu m-au deranjat niciodata cu nimic. Chiar am fost uimit când am aflat ce s-a intâmplat cu unul dintre baieti, pentru ca stiu ca au foarte multi bani“, a spus primarul comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII