7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinguri printre straini

Singuri printre straini

Politistii doljeni au fost sesizati marti despre disparitia altei minore din Craiova. De la inceputul anului, aceasta este cea de-a patra tânara care nu a mai ajuns acasa, toate fiind cautate de ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale Dolj.


Dupa ce luni politistii craioveni au fost anuntati despre disparitia de la domiciliu a Mariei Doina Barbu, de 16 ani, din localitate, care a plecat de acasa pe 30 ianuarie, marti a fost sesizata alta disparitie. Este vorba tot de o minora, care nu a mai ajuns acasa dupa terminarea cursurilor. Marti s-a prezentat la Sectia 5 Politie Daniela Daescu, de 42 de ani, din Craiova, care a sesizat ca fiica sa, Maria Eugenia Daescu, de 16 ani, a plecat de la domiciliu pe 28 februarie si nu a revenit. Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigatii Criminale Dolj.


La data plecarii, tânara era imbracata intr-un hanorac de culoare gri, geaca din tercot de culoare gri, blugi de culoare albastra, si purta cizme din piele intoarsa de culoare neagra. Maria Eugenia are 1,67 metri inaltime, 57 de kilograme, fata rotunda, par negru, lung pâna peste umeri, frunte lata, ochi caprui, sprâncene drepte, nas drept si gura mica.


Nu au mai fost gasite


Politistii doljeni mai au pe masa de lucru doua astfel de disparitii. Este vorba de doua minore, care nu au fost gasite, desi lipsa lor de la domiciliu a fost anuntata de familii inca de la sfârsitul lunii februarie.


Adriana Violeta Alexandru, de 17 ani, din Craiova, eleva in clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu“ din Craiova, a disparut de acasa pe 31 ianuarie. Disparitia sa a fost sesizata pe 2 februarie de parintii tinerei. Minora are circa 1,60 metri inaltime, parul saten, lung pâna la umeri, ochii caprui, sprâncene arcuite, fata rotunda.


Pe 23 februarie, parintii Ionelei Camelia Vaduva, de 17 ani, din comuna Farcas, judetul Dolj, au anuntat ca aceasta a plecat de acasa pe 26 ianuarie si nu s-a mai intors. La data disparitiei, tânara era imbracata cu pantaloni si scurta din blugi de culoare albastra, bluza portocalie, cizme negre, din catifea. Minora are 1,60 metri inaltime, parul saten, ochii verzi si fata ovala.


Cine poate da relatii despre locul in care se afla tinerele este rugat sa anunte cea mai apropiata sectie de politie sau sa sune la numarul de urgenta 112. De asemenea, orice date care pot ajuta la gasirea minorelor pot fi comunicate redactiei GdS, la numarul de telefon 0251.413.100.


Consiliere pentru disparuti


Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj, partener al politistilor in cazul disparitiei de minori, este institutia care se ocupa cu consilierea copiilor disparuti de acasa, dupa ce au fost gasiti, precum si a parintilor acestora. Conducerea DGASPC Dolj spune ca anul acesta nu au fost solicitati in acest sens. „Noi nu ne implica decât intr-o anumita faza a operatiunilor ce se desfasoara pentru gasirea unui minor disparut. Institutia noastra poate acorda sprijin de specialitate copiilor care au fost gasiti, dar si parintilor lor. Anul acesta nu am fost solicitati in astfel de cazuri, insa vom interveni la orice solicitare, obligatia noastra fiind de a face totul pentru binele copiilor“, a declarat Cornel Baloiu, purtatorul de cuvânt al DGASPC Dolj.


Angajatii DGASPC Dolj ofera consiliere si minorilor care au fost victimele unei infractiuni sau ale unui abuz pe perioada disparitiei.


Implicare


Una dintre prioritatile Directiei pentru Protectia Copilului ramâne si identificarea copiilor ramasi acasa, dupa ce parintii lor au plecat la munca in strainatate. Reprezentantii institutiei spun ca nu vor lua in considerare nici macar motivatia invocata de parinti, conform careia au plecat in alte tari pentru a câstiga bani. Articolul de mai sus face parte dintr-o campanie de presa GdS, dedicata copiilor disparuti, maltratati sau abandonati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS