7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuintele ANL, la toamna

Locuintele ANL, la toamna

Locuintele ANL sunt tot mai aproape de a fi realizate, dupa ce municipalitatea a gasit bani pentru utilitati.


Cu aproximativ patru milioane de lei, valoarea la care se ridica investitia, vor fi introduse retelele de apa, canalizare, caldura, gaze si electricitate la toate cele zece scari de pe strada Potelu, nr. 122. Potrivit contractului incheiat intre autoritatile locale craiovene si Agentia Nationala pentru Locuinte, primaria este cea care asigura amplasamentul viitoarelor constructii, aducând si utilitatile la scara blocului. Dupa ce au reusit sa obtina banii necesari din bugetul local, responsabilii din administratie, care supravegheaza proiectul, au initiat demersurile pentru organizarea licitatiei de atribuire a lucrarilor, stabilita pentru 4 aprilie.


„Daca totul merge asa cum ar trebui, in a doua jumatate a lunii mai vor fi demarate lucrarile. Speram sa nu avem probleme, adica sa fie cât mai multi participanti si sa nu o amânam din diverse motive. In câteva luni ar fi gata daca si vremea tine cu noi, iar câstigatorul licitatiei va fi serios. E vorba de locuintele a zeci de tineri si vom tine sub atenta supraveghere lucrarea, pentru a nu se intinde mai mult decât este nevoie“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Fara utilitati, adio repartizari


Dupa calculele municipalitatii, lucrarile pentru introducerea utilitatilor ar trebui finalizate in aceasta toamna. In aceeasi perioada ar urma sa intre in posesia locuintelor tinerii care se afla pe listele de asteptare.


Marti, pe santierul de pe strada Potelu, nr. 122, mai multe echipe de muncitori faceau ultimele retusuri la trei scari de bloc. Muncitorii erau convinsi ca aducerea utilitatilor i-ar ajuta sa finalizeze mai repede lucrarile. In opinia specialistilor de pe santier, lucrarile ar fi inaintat mai rapid daca ar fi avut de la bun inceput macar apa si caldura, asa au fost nevoiti sa lucreze in conditii dificile. Precizam ca lucrarile au inceput la sfârsitul lunii noiembrie 2004, urmând sa fie finalizate dupa 18 luni.


Potelu, cartierul locuintelor ANL


Criza de locuinte se adânceste insa la nivelul Craiovei, edilii neprimind inca nici o promisiune pentru noi investitii in locuintele ANL, pentru anul 2007. Potrivit reprezentantilor primariei, in zona Potelu ar trebui amenajate in total 450 de locuinte, in mai multe etape. Când vor fi gata insa, nimeni nu stie, deoarece totul depinde de banii care vor fi trimisi pentru ridicarea restului de apartamente.


Municipalitatea sta prost si la capitolul investitii proprii, nici in acest an negasind resurse financiare pentru achizitionarea sau construirea de locuinte. Primaria are insa la dospit câteva camere in imobilul de pe strada Râului, unde exista deja 15 locuinte sociale. Vicele Iordache a declarat ca exista de mai mult timp un proiect de finantare externa pentru amenajarea imobilului de pe strada Râului, dar care nu a fost inca pus in aplicare. O problema o reprezinta si câteva familii care s-au aciuat acolo. „E o situatie destul de dificila, pentru ca persoanele care au ajuns acolo nu au unde sa stea“, a precizat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII