7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiect pentru protectia mediului

Proiect pentru protectia mediului

Municipalitatile din Mizia, Bulgaria, si Craiova pun la cale o retea transfrontaliera pentru conservarea mediului cu sprijinul a 50 de copii.


Delegatia municipalitatii din Mizia, de la sud de Dunare, a fost ieri la Craiova pentru a pune bazele formarii unei retele româno-bulgare care sa actioneze in domeniul conservarii biosferei din zona riverana. Proiectul se circumscrie unui program transfrontalier amplu, care are ca principale obiective stabilirea si mentinerea unui contact sustinut intre Mizia si Craiova, in vederea intocmirii de proiecte europene din domeniul protectiei mediului. Potrivit consilierului craiovean Cristiana Ghitalau, proiectul demarat ieri in Banie vizeaza implicarea a 35 de copii din Mizia si 15 din Craiova in activitati educativ-informative de profil: instituirea unor ecocluburi, organizarea de seminarii, discutii, concursuri, activitati de teren, conceperea si tiparirea unor materiale si chiar organizarea unui forum public, la finalul proiectului.


„Primaria Mizia si Primaria Craiova vor semna un memorandum, in baza caruia va fi aplicat proiectul. Copiii vor putea interactiona cu autoritatile locale si se vor putea instrui in cluburile «Tânarul ecologist». Ideea e ca participantii sa-si dezvolte responsabilitatea civica si sa aiba o pozitie activa fata de problemele de mediu“, a spus Cristiana Ghitalau. Activitatile convenite, finantate de UE si Primaria Mizia, se vor desfasura pe o perioada de 11 luni.


Conferinta copiilor


Concret, copiii cu vârste intre 10 si 15 ani sunt impulsionati sa planteze copaci si gard verde, gazon si plante ornamentale, sa coseasca, sa irige, sa organizeze expozitii florale si concursuri de intrebari cu teme precum „Natura are nevoie de potectia mea“, dar si concursuri de desen cu deviza „Un tânar prieten al naturii“. Mai sunt incluse in program seminarii pe subiecte de poluare a apei, solului, aerului, fonica etc., dar si prezentarea efectelor urbanizarii asupra mediului si a solutiilor pentru diminuarea acestor efecte. Copiii vor participa chiar la conferinte de presa comune, la care sa faca publice experientele asimilate de-a lungul aplicarii proiectului. Potrivit sefului Biroului de imagine al Primariei Craiova, Cristian Boldur, din partea româna au fost desemnati sa faca parte din retea elevi de la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS