5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSemafoare ignorate

Semafoare ignorate

Una din principalele schimbari aduse de noul Cod Rutier este inasprirea sanctiunii pentru conducatorii auto care forteaza intersectiile si trec pe culoarea rosie sau galbena a semaforului.


Pâna la 1 decembrie, trecerea pe culoarea rosie a semaforului se sanctiona doar cu amenda si numai daca manevra se solda cu un eveniment rutier se retinea si permisul de conducere. Numarul mare de accidente rutiere provocate de soferii care ignorau culoarea rosie a semaforului a dus la inasprirea sanctiunilor, acum permisul de conducere fiind retinut pentru 30 de zile, chiar daca soferul nu a fost implicat intr-un eveniment rutier.


Totusi, sanctiunile mai dure nu au temperat toti soferii doljeni, multi dintre acestia riscând frecvent viata lor si a celorlalti participanti la trafic prin fortarea intersectiilor. „De la inceputul anului am inregistrat in Craiova zece incidente rutiere cauzate de trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Din fericire, toate s-au soldat numai cu pagube materiale si raniti usor“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Sanctiuni in trafic


Pentru a „cuminti“ soferii si pentru a preveni accidentele rutiere produse din cauza trecerii pe culoarea rosie a semaforului, politistii de la Rutiera efectueaza frecvent actiuni in trafic. Ultima astfel de actiune din Craiova s-a desfasurat ieri, intre orele 9.00 si 22.00. In primele trei ore au fost depistati cinci soferi care au trecut pe rosu si alti sase care au intrat in intersectie pe culoarea galbena a semaforului. Primii au ramas fara permisul de conducere pentru 30 de zile si au primit amenda intre patru si cinci puncte, iar ultimii s-au ales cu amenzi intre doua si trei puncte. Sase dintre acestia au primit si amenda pentru ca nu purtau centura de siguranta. „Conducatorii auto trebuie sa respecte semnificatia culorilor semaforului electric, pentru a nu risca sa fie implicati in accidente. Acestia trebuie sa constientizeze ca, atunci când intra in intersectie pe culoarea rosie, soferii care circula pe alte sensuri de mers au verde, ca si unii pietoni, riscul de producere a unui accident fiind extrem de ridicat“, a mai spus Emil Zuican.


Reactii


Acest articol este rezultatul campaniei de prevenire a accidentelor de circulatie si de buna conduita in trafic „Respecta Codul Rutier!“, reluata de cotidianul Gazeta de Sud. Redactorii GdS monitorizeaza zilnic traficul din municipiul Craiova pentru a surprinde greselile pe care le savârsesc atât conducatorii auto, cât si pietonii. Fotografiile realizate vor fi publicate impreuna cu precizarile referitoare la contraventiile sau infractiunile inregistrate, dar si la sanctiunile pe care le risca autorii. Doljenii aflati in trafic care surprind imagini care scot in evidenta incalcari ale normelor de circulatie pot trimite fotografii sau imagini video la adresa [email protected], insotite de o scurta descriere a locului unde au fost surprinse. De asemenea, doljenii care observa in trafic soferi ce comit contraventii sau infractiuni pot suna la 0251.413.100, numarul de telefon al redactiei GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS