10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Ungureanu a demisionat de la externe


Ministrul afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu, si-a depus ieri demisia pe masa premierului, dupa ce duminica anuntase intr-o conferinta de presa ca va face acest lucru. Decizia ministrului vine dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut sa renunte la fotoliul de la externe, suparat ca nu fusese informat despre situatia celor doi români retinuti in Irak in urma cu trei luni de armata americana. „Raspunsul meu nu poate fi decât unul singur, este un raspuns de onoare, unul prin care imi asum orice fel de vina si de responsabilitate, validata sau nu. (…) Este foarte adevarat: primul-ministru nu a fost informat asupra acestei chestiuni. Aceasta problema cadea exclusiv in responsabilitatea MAE“, a declarat ministrul duminica, potrivit NewsIn. Cele mai mari sanse pentru a-i lua locul lui Ungureanu le au Teodor Melescanu si Adrian Cioroianu, membri PNL. (V.T.)


Caraula are apa potabila


Reteaua de apa potabila din comuna Caraula, judetul Dolj, a fost terminata. Din cele 900 de familii care au locuinte in comuna 400 s-au si abonat la distribuirea apei potabile. Lucrarea realizata la Caraula a costat 300.000 de dolari si face parte din Programul l de dezvoltare rurala, program in cadrul caruia Doljul a fost desemnat judet-pilot. Pâna in toamna acestui an inca 46 de proiecte vor fi finalizate prin acest program. (M.D.)


Se cauta manageri pentru doua spitale doljene


Posturile de manageri de spitale ramase neocupate in urma concursului desfasurat in noiembrie 2006 vor fi scoase din nou la concurs, in perioada 4-10 martie, a anuntat biroul de presa al Ministerului Sanatatii Publice. Bibliografia de concurs si temele cadru pentru proiectul de management sanitar pe care trebuie sa-l intocmeasca fiecare candidat sunt disponibile deja pe site-ul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar.


In judetul Dolj au ramas neocupate dupa concursul din noiembrie posturile de manageri de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare si Spitalul Bailesti. (S.T.)


Unitatile scolare vor fi dezinfectate


Unitatile de invatamânt din Târgu Jiu, de la gradinite si pâna la colegii, vor fi dezinfectate in aceasta vacanta scolara. Potrivit reprezentantilor Primariei Târgu Jiu, scopul principal al acestei actiuni este de combatere a virusilor, in special cel al gripei virale. Costul dezinfectiei care se face in toate cele 41 de unitati scolare de pe raza orasului se ridica la 15.000 lei noi. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS