12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraciunul ne face mai buni

Craciunul ne face mai buni

Mai sunt doar câteva zile si Nasterea Mântuitorului ne va aduce bucuria Sarbatorilor in suflet. Pentru toti, este o ocazie ideala de reunire a familiei, o perioada in care toti trebuie sa daruim, sa iertam, sa fim mai generosi si mai buni…


De Sarbatori, reuniunile familiale ne ajuta sa regasim starea de bine. In jurul mesei festive, alaturi de parinti si bunici, trebuie sa contribuim fiecare la crearea unei ambiante calduroase. Pentru a ne simti bine de Sarbatori, este foarte important sa lasam deoparte toate problemele, toate supararile, sa incercam sa iertam pe toti cei care ne-au dezamagit. Important in aceste zile este sa impartasim bucuria si spiritul Sarbatorilor alaturi de cei dragi. Psihologii considera ca toti oamenii care cred in spiritul Sarbatorilor sunt mai fericiti, profunzi in sentimente si chiar mai sanatosi, cel putin pe plan afectiv. Multi dintre noi, atunci când ne gândim la Craciun, asociem termenul in primul rând cu familia, apoi ne vin in minte notiuni precum caminul, bucuria, linistea, armonia. Craciunul ne confera acel sentiment de apartenenta la un grup, la o familie, nevoia de a fi alaturi de cineva cu care sa impartim bucuria. In pragul importantelor Sarbatori de peste an si in special in Ajunul Craciunului, ni se ofera un bun prilej de evadare in plan spiritual care ne transforma pe toti in oameni mai buni.


De Craciun retraim o mare parte a copilariei


Craciunul este sarbatoarea familiei, având ca model Familia Sfânta de la Nazaret cu pruncul Iisus, Maria si Iosif. Dintre toate Sarbatorile, Craciunul este sarbatoarea lui „a fi impreuna“. Spiritul Craciunului ii reuneste pe toti, fiindca, in mod firesc, de Sarbatori ne simtim mai aproape unii de ceilalti. A fi „impreuna“ de Craciun presupune a simti ceea ce inseamna cu adevarat sa iubesti. Atunci când simti nevoia de a fi alaturi de celalalt, de a te bucura impreuna, de a darui si de a primi, de a sta la masa impreuna, de a retrai acele momente de magie când dimineata gasesti sub pom cadourile de la Mos Craciun. Potrivit specialistilor in psihologie si psihoterapie, magia patrunde in fiecare dintre noi, indiferent de vârsta. Chiar si atunci când, adulti fiind, desi stim cine este Mosul si de unde vine, continuam sa ne bucuram ca si cum ar exista cu adevarat, fara nici o diferenta fata de cum ne bucuram si asteptam cu sufletul la gura in copilarie darurile de la Mos Craciun… Mos Craciun a aparut din imaginatia noastra, din nevoia oamenilor de a crede si de a trai un miracol. Perioada Sarbatorilor Craciunului reactualizeaza momente ale copilariei noastre: pe mama pregatind bunatati in bucatarie, colindele se auzeau peste tot, oamenii impodobeau bradul, iar copiii isi recitau cuminti poeziile pentru ca Mosul sa ii vada cât sunt de cuminti.


Spiritul Craciunului


Cadoul are si el o semnificatie aparte. Uneori, darul oferit isi pierde orice semnificatie atunci când este oferit fara a imbratisa persoana careia vrem sa i-l daruim. Indiferent de ce contine pachetul, schimbul de trairi, acea conversatie de la suflet la suflet din momentul imbratisarii, constituie cadoul in sine. Dar pentru a putea transmite aceasta emotie este necesar ca noi sa simtim acelasi lucru.


Sa profitam din plin de aceste zile premergatoare Sarbatorilor, sa incercam pe cât posibil sa ne detasam de toate problemele si sa ne bucuram de fiecare zâmbet sau cadou primite, sa uitam rautatile de zi cu zi… Sa privim sclipirea din ochii copiilor, sa ne bucuram impreuna de Nasterea Domnului Iisus Hristos, sa ascultam impreuna cu parintii si bunicii nostri colinde, sa cerem iertare celor cu care ne-am certat. Toate aceste emotii alcatuiesc spiritul Craciunului. Daca reusim sa le observam si sa le punem cap la cap ne vom face cel mai frumos dar de Craciun!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS