12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestare preventiva pentru patroana SC HARMONY STILL

Arestare preventiva pentru patroana SC HARMONY STILL

Marieta Nanciu a primit mandat pe 29 de zile, in timp ce Viorel Dumitru Predut, expert al ADR Oltenia, este cercetat in stare de libertate. Acuzatiile DNA vizeaza obtinerea pe nedrept si schimbarea destinatiei unor fonduri europene


Judecatoria Craiova a dispus ieri arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile fata de Marieta Nanciu, de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin, administrator si asociat unic la SC HARMONY STILL. Inculpata este cercetata de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunitatii Europene si schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei acestor fonduri, fapte care au produs consecinte grave si pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de la zece la 20 de ani.


Expertul Predut, cercetat pentru complicitate


In acelasi dosar procurorii au inceput urmarirea penala si fata de Viorel Dumitru Predut, expert in cadrul Biroului din Drobeta Turnu Severin al Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) IV Sud-Vest Oltenia. Predut este cercetat pentru complicitate la savârsirea acelorasi infractiuni ca si patroana severineana arestata.


Conducerea ADR Oltenia sustine ca a luat cunostinta din presa de acuzatiile aduse amintitului expert al institutiei. „Oficial, nu am fost instiintati in nici un fel cu privire la acuzatiile aduse angajatului nostru. Asteptam si noi sa vedem ce va stabili ancheta in ceea ce-l priveste, insa nu putem sa luam nici o masura impotriva lui decât daca va fi gasit vinovat in mod definitiv si irevocabil de instantele judecatoresti“, a declarat Marilena Bogheanu, directoarea ADR Oltenia.


Incidente de plata soldate cu proces


In ceea ce priveste finantarile europene, Marilena Bogheanu a precizat: „Autoritatea contractanta in cazul unor asemenea proiecte este Ministerul Integrarii Europene. Noi avem doar obligatia sa monitorizam prin intermediul expertilor nostri implementarea proiectului, facând asta prin verificarea documentelor de plata (ordine de plata, facturi etc.) din punctul de vedere al eligibilitatii cheltuielilor, dar si prin verificari la fata locului, o data sau de doua ori pe an“.


Cu privire la proiectele derulate cu finantari europene de severineanca Marieta Nanciu, directoarea ADR Oltenia isi aminteste insa de niste incidente de plata: „Stiu ca au existat anumite incidente de plata la unul dintre proiectele derulate de firma din Severin. Autoritatea contractanta, respectiv Ministerul Integrarii Europene, a cerut firmei restituirea unei parti din fondurile care au fost avansate“. Firma condusa de Marieta Nanciu nu doar ca nu a restituit fondurile respective, ci chiar a actionat ministerul in judecata, proces aflat acum pe rolul instantelor.


Recurs


Imediat dupa ce Judecatoria Craiova a dispus arestarea sa preventiva, patroana severineanca Marieta Nanciu a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Dolj, cel mai probabil in cursul zilei de astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS