10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIn noaptea asta vine Mos Nicolae

In noaptea asta vine Mos Nicolae

Telefoane mobile cu clapeta, de preferinta roz, papusile Wich aparute in ultimele desene animate de pe posturile specializate pentru copii sunt doar câteva dintre dorintele prichindeilor craioveni mentionate in scrisorile pentru Mos.


In fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, Mos Nicolae vine la geamul fiecarei locuinte pentru a vedea daca micutii dorm, daca sunt ascultatori. Lasa daruri in ghetutele lustruite copiilor cuminti, iar celor rai le pune câte o nuielusa.


PlayStation, una dintre preferintele micutilor


Magazinele craiovene au fost in ultimele zile extrem de aglomerate, parintii si bunicii cautând sa cumpere daruri pentru copii. Cartile de povesti, papusile, mingile se pare ca au pierdut din ce in ce mai mult teren in ochii si dorintele copiilor craioveni. Micutii sunt din ce in ce mai pretentiosi, dând mare bataie de cap chiar si Mosului si suprasolicitând bugetul unei familii. Mosul trebuie sa scoata milioane bune din sac pentru a satisface fiecare odrasla atât de pretentioasa… Astfel, cei mai multi isi doresc acum rachete de tenis, jocuri de calculator de ultima generatie, PlayStation, telefoane mobile. Daca o carte de povesti depaseste cu usurinta 250.000 de lei, cadourile preferate de ei sar usor de doua – trei milioane de lei. Cele mai cautate insa de parinti se pare ca in acest an au fost DVD-urile cu desene animate care ajung la pretul de 500.000 de lei, CD-urile, cât si cadourile ceva mai costisitoare comandate doar pe internet… „Eu i-am scris deja lui Mos Nicolae doua scrisori. In prima i-am spus ca imi doresc foarte mult sa primesc cele cinci papusi Wich, iar in a doua l-am rugat daca imi poate aduce si un PlayStation cu câteva jocuri… Lui tati nu cred ca ii aduce nimic, iar lui mami as vrea sa ii aduca o trusa de farduri“, a spus Mihaela Dumbrava, de sase ani, din Craiova.


„Nu se va juca nici macar o zi cu jucaria primita“


Parintii si bunicii tin cont, in limita posibilitatilor, de preferintele odraslelor, incercând sa le satisfaca dorintele. In caz contrar, ei stiu deja la ce sa se astepte, nemultumiri, „plânset si aruncatul jucariei primite in unul din colturile camerei“. „Pe cât posibil incercam sa ii trimitem Mosului scrisorile cu dorintele copilului, pentru a-l vedea fericit. Desi de Mos Nicolae copiii ar trebui sa primeasca doar dulciuri, dorintele lor depasesc orice limita a imaginatiei. In acest an isi doreste un telefon mobil, dar nu oricare, ci asa cum il tot vede in reclamele TV. Am preferat insa sa ii cumpar ceva de imbracat si o masinuta, dar sigur se va supara si nu se va juca nici macar o zi cu jucaria primita“, a spus Gabriela Toader, pensionara, din Craiova.


In popor se spune ca iarna incepe la Sfântul Nicolae. De ziua lui, se fac vraji, farmece si pronosticuri meteorologice, se pun crengute de pomi fructiferi in apa pentru a inflori de Anul Nou, ocazie cu care se prognozeaza si rodul livezilor pentru anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS