17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGiorgi, candidat la Urbanism

Giorgi, candidat la Urbanism

Sefia Directiei de urbanism a Primariei Craiova are un pretendent cert, Florin Giorgi, dar primarul Antonie Solomon a recunoscut ca se gândeste si la o „rezerva“.


Nimeni nu plânge dupa fosta directoare a Directiei de urbanism a primariei, Mihaela Al Basthawi, desi primarul Antonie Solomon ii dadea in permanenta credit in fata acuzatorilor, ultima scena de acest gen consumându-se in urma cu câteva saptamâni, când, in fata unor consilieri municipali suparati pe urbanisti, primarul a catalogat-o pe Al Basthawi „o profesionista, dar o delicata“. Primarul are deja o varianta pentru sefia Urbanismului: Florin Giorgi, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat, intre altele, centrul Baniei si b-dul Calea Bucuresti. Giorgi a confirmat ieri ca a fost sunat de Solomon si ca ar fi dispus sa intre in administratie. „Trebuie sa vad care sunt conditiile, dar va spun ca, in principiu, sunt de acord“, a declarat Florin Giorgi. El a mai spus ca stie cum se munceste in primarie si cam ce pot angajatii din domeniu, fiindca lucreaza cu ei, prin intermediul firmei de proiectare pe care o conduce, RAAF Impex SRL. Pentru orice eventualitate, Solomon s-a mai gândit la arhitectul Mihai Cojocaru, un nume cunoscut in breasla, dar si printre specialistii din administratie. Seful Comisiei de urbanism a consiliului local municipal, Emilian Stefârta, a declarat ca oricare dintre cei doi ar reprezenta o solutie. „Ii stiu pe amândoi. Cred ca domnul primar s-a orientat bine“. Stefârta a fost franc in privinta propriilor intentii de acum doi ani, când i s-a propus sefia Directiei urbanism: „Nu am putut renunta la celelalte activitati ale mele. Sau, mai simplu, salariul e mic!“.


Solomon despre Al Basthawi: „Bine ca a plecat“


De asemenea, nimeni nu stie care este motivul adevarat al plecarii arhitectei, membra PD ca si Solomon, din administratia publica locala, atâta vreme cât primarul a luat decizia de a „admite“ demisia Mihaelei Al Basthawi abia marti, dupa ce luni respinsese fara sa stea pe gânduri ideea ca va ramâne fara singurul arhitect din aparat. „I-am lasat o zi sa se mai gândeasca. Am crezut ca va intelege sa vina pe ultima suta de metri cu solutii, sa vad o schimbare, dar nu a fost asa. Atunci am inteles ca ramânerea ei aici ar insemna un rau. Bine ca a plecat. Nici macar nu cunostea orasul“, si-a explicat Solomon atitudinea oscilanta din ultimele zile. Al Basthawi a lucrat zece luni in Primaria Craiova, dupa ce a preluat, la inceputul anului, cel mai greoi departament din administratia Baniei, motorul activitatii de construire. Directia de urbanism, prin cele sase compartimente ale sale, gestioneaza banca de date a cadastrului, emite certificate de urbanism si autorizatii de construire, verifica respectarea acestora si documentatia de baza a acordului unic, in majoritatea acestor activitati inregistrându-se la aceasta data grave neajunsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS