17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliile de Administratie mai stau o luna

Consiliile de Administratie mai stau o luna

Municipalitatea craioveana a esuat si la a treia incercare de a stabili componenta Consiliilor de Administratie de la regiile autonome de autoritate publica. Mentionam ca, potrivit unei legi intrate in vigoare la 4 iulie 2006, Consiliile de Administratie trebuia alcatuite dupa criterii noi, intre care si profesionalismul avizat in domeniul de activitate al unitatii. Dupa ce a stat doua luni in avize de la ministere, care erau obligate sa-si numeasca delegati in CA-uri, Consiliul Local Municipal Craiova s-a trezit in fata unei noi dileme: au sau nu voie si consilierii municipali sa faca parte din Consiliile de Administratie? Pot ori nu consilierii municipali sa-si mai ajusteze veniturile de alesi cu sase, sapte milioane pe luna? Negasind raspuns la juristii platiti din salariile craiovenilor si in ciuda faptului ca legea amendeaza clar incompatibilitatea in astfel de cazuri (Legea nr. 161/2003 – n.r.), consilierii au solicitat Ministerului Administratiei si Internelor un sfat oficial, sub forma unui aviz. Cum era de asteptat, MAI nu a raspuns favorabil, fapt care a incurcat definitiv calculele secrete ale partidelor ai caror membri alcatuiesc Consiliul Local Municipal Craiova.


Primarul Antonie Solomon nu si-a comentat decizia de a scoate din nou, pentru a treia oara, proiectele CA-urilor de pe ordinea de zi a sedintei de astazi a consiliului local: „Le-am retras si atât. Asta e!“.


Consilierii municipali arunca si ei vina pe ministere, sustinând ca, de fapt, legea nu e clara, in sensul ca nu se stie cine poate fi „reprezentant al consiliului local“ in CA-uri, conform textului de lege (Legea nr. 15/1991, modificata – n.r.). Pentru stiinta, le reamintim consilierilor Baniei ca, la fiecare inceput de an, voteaza „Organigrama si statul de functii ale aparatului propriu al Consiliului Local Municipal Craiova“, asa ca, din trei sute si ceva de „reprezentanti“, intre care zeci de directori, au pe cine sa numeasca in CA-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS