7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCozi la pasapoarte, aglomeratie in vami

Cozi la pasapoarte, aglomeratie in vami

Majoritatea severinenilor care lucreaza in strainatate au intrat in concediu si au venit in tara, iar de mai bine de o saptamâna ghiseele Directiei Pasapoarte a IPJ Mehedinti au fost luate cu asalt.


In incaperi este caldura, aglomeratie mare si nervi intinsi la maximum, insa nimeni nu se plânge.


Oricât de dificila ar fi incercarea prin care trebuie sa treaca, nimic nu se compara in opinia emigrantilor cu viata grea din România. Cea mai mare dorinta a celor aflati la aceste cozi este sa obtina actul care sa ii poata scoate din tara.


„Am pierdut si o saptamâna aici la rând, dar asta este, trebuie sa plecam la munca, in România murim de foame“, era parerea majoritatii celor prezenti in fata ghiseelor.


Oameni cu copii mici in brate suporta caldura inabusitoare a salii de la Pasapoarte de dimineata si pâna seara, sperând sa plece din tara care nu le mai ofera nici o sansa.


Aglomeratie este si in vama, la intrarea in tara. Luna august a adus cu ea si o crestere a numarului de turisti, cetateni români si straini sositi pentru a-si petrece concediile in România.


Astfel, fata de luna trecuta, numarul turistilor cetateni români rezidenti in Spania si Italia, care au intrat in tara prin PTF Portile de Fier I si care nu au nevoie de viza pentru tranzitarea Serbiei, a crescut cu aproximativ 15%.


De asemenea, a crescut si numarul cetatenilor straini din tari ale Uniunii Europene, care vin in România sau o tranziteaza pentru petrecerea concediului de odihna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII