10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegiile primariei, ingropate in datorii

Regiile primariei, ingropate in datorii

Regiile subordonate Primariei Craiova nu au reusit nici in aceasta vara sa recupereze din datoriile uriase ale consumatorilor. Reprezentantii acestora sunt ingrijorati ca ar putea intra iar in iarna cu datorii de miliarde, pe care nu le pot incasa.


Cea mai grava situatie este la Regia Autonoma de Termoficare (RATf) Craiova, care are de incasat creante in valoare de 800 de miliarde de lei. Potrivit directorului regiei, Tatian Tudorache, de la inceputul anului s-a reusit sa se incaseze 200 de miliarde de lei, deoarece s-a apelat la intreruperea caldurii si apoi a apei calde. Suma este infima insa daca e sa tinem cont ca unele datorii dateaza de câtiva ani.


Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova, la rândul ei, are de recuperat datorii de 80 de miliarde de lei. Ca si in cazul Termoficarii, si la Apa asociatiile aduc cel mai mare prejudiciu având facturi neachitate de 55 de miliarde de lei, in timp ce agentii economici au 14 miliarde de lei. „Am inceput si noi actiuni de debransare in forta la acei consumatori care au dat dovada de rea-credinta. Si noi avem la rândul nostru obligatii financiare catre SC Electrica si Apele Române, cu care am incheiat grafice de esalonare“, a spus Liviu Ionita, director RAA Craiova.


Nici situatia Serviciului Public de Salubritate (SPS) Craiova nu e prea buna daca e sa tinem cont ca inca are de recuperat 22 de miliarde de lei de la craiovenii care au uitat sa plateasca ridicarea gunoiului. „Pentru a creste veniturile serviciului am demarat si o actiune de identificare a celor care nu au incheiat contracte cu noi. Saptamâna trecuta am actionat in cartierul Romanesti, iar sâmbata vom ataca Bariera Vâlcii. Cei prinsi in ilegalitate risca amenzi de maximum sase milioane de lei“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul de la Salubritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS