12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaga pentru Politia Comunitara Slatina

Spaga pentru Politia Comunitara Slatina

Doi agenti au fost prinsi in flagrant luând 25 de milioane spaga, bani pe care ar fi trebuit sa-i dea sefului lor pentru ca acesta sa „aranjeze“ angajarea unui tânar in Politia Comunitara.


Marti a fost zi neagra, cu trei ceasuri rele pentru politistii comunitari slatineni. In urma unor prinderi in flagrant, trei dintre ei – inclusiv seful Politiei Comunitare Slatina – sunt cercetati de politistii de la Anticoruptie pentru o spaga incasata de la un tânar interesat sa intre in rândul politistilor comunitari. Cazul se afla acum in ancheta ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Olt, sub directa indrumare a unui procuror al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova.


Mita pentru sefu’


La inceputul acestei luni, politistii Biroului Anticoruptie Olt al DGA au primit o informatie conform careia tânarului Cristi Adrian T., de 24 de ani, din comuna Redea, judetul Olt, i s-a pretins suma de 4.500 RON (45 de milioane de lei vechi) de catre agentul de politie comunitara Constantin Gherghina, care l-a convins ca are influenta pe lânga seful Politiei Comunitare Slatina si ca il poate ajuta sa promoveze examenul ce urma sa-l sustina pentru ocuparea unui post in cadrul acestei institutii. Cristi Adrian T. a facut un denunt la DGA si a fost audiat de un procuror, apoi, marti, conform intelegerii anterioare, s-a intâlnit cu agentul de politie comunitara Constantin Gherghina pentru a-i inmâna suma de 2.500 RON, ca avans. Politistii de la Anticoruptie l-au surprins si filmat pe Gherghina exact in momentul in care isi incasa spaga, in fapt bani marcati fluorescent, pe care era inscris cuvântul MITA. A fost organizat imediat al doilea flagrant, ocazie cu care a fost identificat si retinut si agentul de politie comunitara Florin Ion, tot din cadrul Politiei Comunitare Slatina, imediat dupa ce a primit suma de 2.500 RON de la tânarul Cristi Adrian T., in prezenta primului politist, Constantin Gherghina.


In momentul audierii, Florin Ion a declarat ca a solicitat si primit banii de la cetatean pentru a-i da mai departe sefului Politiei Comunitare Slatina, Cornel Stana, dar care, in urma convorbirilor telefonice purtate cu el, i-a spus sa-i restituie banii candidatului deoarece nu-i mai vrea, aflând probabil intre timp faptul ca subalternii sai au fost prinsi in flagrant de ofiterii DGA.


Dosar pentru trafic de influenta si luare de mita


Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, politistii DGA Olt le-ar fi intocmit dosar penal nu doar agentilor Constantin Gherghina si Florin Ion, ci si sefului Politiei Comunitare Slatina, Cornel Stana. Acestia ar fi cercetati pentru savârsirea infractiunilor de trafic de influenta, luare de mita si complicitate la luare de mita, având in vedere si celelalte probe existente la dosarul cauzei.


Pe de alta parte, conform unui comunicat al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, procurorii au dispus retinerea si punerea in miscare a actiunii penale doar pentru agentii Gherghina si Ion.


Masura arestarii


In cursul zilei de ieri, politistii comunitari retinuti urma sa fie prezentati la Tribunalul Olt, pentru ca judecatorii sa dispuna asupra oportunitatii arestarii preventive a lor. Pâna la inchiderea editiei, judecatorii nu luasera o decizie in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS