18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Internationala a Copilului, la Filarmonica

Ziua Internationala a Copilului, la Filarmonica

Filarmonica „Oltenia“, in colaborare cu Liceul de Arta „Marin Sorescu“, va sustine marti, 30 mai 2006, ora 19.00, in sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“, un concert dedicat Zilei Internationale a Copilului. „Acest concert reprezinta un dar oferit celor mai talentati elevi ai Liceului de Arta, care s-au remarcat prin performante artistice deosebite in domeniul interpretarii muzicale si care au cucerit distinctii prestigioase in urma participarii la o serie de competitii de profil nationale si internationale“, a declarat Iulia Negrea, secretar relatii publice la Filarmonica „Oltenia“.


Sub bagheta dirijorului Romeo Rimbu isi dau concursul Adela Liculescu (pian, cls. a VI-a), Catalina Gheorghiceanu (vioara, cls. a VII-a), Ciprian Oravet (vioara, cls. a IX-a), Nicoleta Stoica (violoncel, cls. a X-a), Monica Balasoiu (vioara, cls. a XI-a), Cristian Munteanu (violoncel, cls. a XII-a).


Fiecare elev va interpreta, impreuna cu Orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia“, câte o parte dintr-o lucrare reprezentativa din creatia compozitorilor: L. Boccherini, W.A. Mozart, P. Sarasate, P.I. Ceaikovski, F. Kreisler.


„De asemenea, cei sase elevi au fost selectati in contextul organizarii unei auditii muzicale la sediul Filarmonicii «Oltenia», urmând ca in viitor asemenea demersuri sa fie extinse, in intentia de a oferi si altor elevi talentati posibilitatea de a cânta impreuna cu Orchestra simfonica a Filarmonicii «Oltenia», motivându-i in acest sens pentru continuarea pregatirii lor de viitori muzicieni“, a mai spus Iulia Negrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS