12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMachiaj potrivit pentru orice ocazie

Machiaj potrivit pentru orice ocazie

Machiajul a fost inventat pentru a va evidentia trasaturile si a corecta anumite imperfectiuni ale tenului. Un machiaj va avea efectul scontat doar daca este aplicat corect si diferit in functie de momentele zilei si mesajul pe care vreti sa-l transmiteti. Dana Argesan, make-up artist L’Oreal, citata de idieta.ro, va ofera sfaturi despre machiajul potrivit pentru noua ocazii diferite.


Machiaj pentru prânz de afaceri, congrese, reuniuni de afaceri


Regula de baza pentru orice tip de machiaj este camuflarea semnelor care tradeaza oboseala. Oboseala trebuie bine mascata de fiecare data când va pregatiti sa va expuneti in public. Daca fata dumneavoastra este „cazuta“ din cauza oboselii, machiajul trebuie sa fie cât mai natural, fara a incarca foarte mult zona ochilor. Daca aplicati un strat foarte gros de anticearcan sau nuante mate si inchise de fard, atunci nu veti reusi decât sa accentuati si mai mult oboseala. Oboseala poate fi accentuata si de lumina rece a neoanelor, in special la persoanele care au cearcane pronuntate. Machiajul trebuie sa fie executat la lumina naturala, mentinând o intensitate foarte redusa a nuantelor. Culorile care compun machiajul pentru o intâlnire de afaceri trebuie sa fie cât mai naturale – bej, maro, roz pastel, gri pal, nuante laptoase.


La interviu pentru job


Un look tonic care sa sublinieze entuziasmul unei potentiale colaborari e cea mai buna alegere. Deci zâmbetul trebuie sa fie un accesoriu indispensabil. Alegeti un gloss intr-o nuanta naturala. Pentru pleoape, mizati pe rozuri si griuri, ambele nuante pale, dar satinate. Evitati nuantele terne, mate, chiar daca outfit-ul este clasic. Look-ul trebuie sa fie proaspat, de intinerire, in nici un caz de maturizare.


La cocteil


Machiajul poate fi mai intens cu doua trei tonuri comparativ cu machiajul de zi care, de obicei, este aproape „invizibil“. Ochii ar putea fi conturati in nuante cu gri inchis (obtinut din fard de pleoape compact mat) sau creion contur de ochi negru estompat. Nu incercati sa va evidentiati neaparat prin intermediul machiajului! Insa, nu uitati de manichiura. Trebuie sa arate impecabil. Când inmânati cartea de vizita sau ciocniti paharul cu invitatii, look-ul trebuie sa fie complet. O manichiura naturala se potriveste cu orice tinuta.


La petrecerea organizata de firma


Machiajul va depinde de tematica petrecerii. Daca nu exista asa ceva, atunci el poate fi mai intens. Se poate recurge la culori primare precum albastru, verde, dar sa nu se evidentieze prin contrast cu alte nuante din machiaj.


La concert / intr-un club


Fantezie fara limite! Un machiaj de seara, dar adaptat obscuritatii din incapere si mai ales spoturilor, poate fi definit ca un machiaj care metamorfozeaza. Indispensabila este, de data aceasta, pudra. Trebuie sa fie mereu in geanta, mai ales ca, din cauza dansului, transpirati. Cu ajutorul unui servetel se absoarbe transpiratia prin gesturi de tamponare, fara a sterge fata. Apoi pudrati fata. Si cum transpiratia sporeste setea, nu va ramâne decât sa recurgeti la un ruj rezistent la transfer.


La prima intâlnire


Un machiaj realizat in nuante satinate foarte naturale este adecvat pentru prima intâlnire cu cel pe care il doriti ca iubit. Daca ati planificat o cina romantica in oras, atentie sporita la intensitatea machiajului. Lumina lumânarilor poate provoca niste umbre inestetice pe fata, amplificând efectul dramatic al machiajului. In aceste conditii, corectati foarte bine cearcanele, matifiati perfect tenul si nu intensificati privirea. Cu cât sunt mai satinate nuantele de fard, cu atât atrag lumina si fac ca machiajul sa arate fresh, luminos si natural. Lumina calda a lumânarilor indulceste trasaturile accentuate prin nuante calde de bej, auriu, maro, aramiu. Genele negre pot sublinia o privire seducatoare, iar buzele glossy vor fi o reala tentatie.


Petreceri oficiale in aer liber


Lumina cruda a zilei poate depista orice greseala a machiajului. Obligatoriu este ca nuanta fondului de ten sa fie in ton cu propria carnatie. La farduri mizati pe nuante naturale (gri, bej, maro, roz cald, piersica). Blush-ul in nuante de roz cald, piersica sau maro-bej completeaza perfect acest look ultranatural. Rujul trebuie sa fie persistent, dar in nuante discrete.


La nunta


Ca si paleta cromatica, machiajul miresei este puternic influentat de culoarea rochiei. Respectiv, daca rochia este bej, ivoire, machiajul va fi in tonuri calde, iar daca rochia este alba, lila, roz, atunci machiajul va fi realizat in tonuri reci. Machiajul trebuie sa fie natural, in nuante satinate din cauza luminozitatii puternice pe care o da culoarea rochiei. Imperios necesar de luat in poseta sunt pudra pentru retus, blush-ul si rujul persistent. Pentru invitati, este potrivit machiajul de ocazie. Se poate recurge la gene false, sidefuri, ramânând la baza un machiaj intens. Si atunci se pot accentua doar ochii si mai putin buzele sau invers. Nu uitati sa aplicati pe corp o crema satinata.


Lansari, evenimente, premiere


Evident ca se tine cont de locul unde se desfasoara evenimentul respectiv: afara sau in interior. Daca este afara, situatia este similara cu cea de la petrecerile oficiale in aer liber. Daca este in interior, aceeasi situatie cu cea de la machiajul pentru concert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS