17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi copii au sfârsit inecati

Doi copii au sfârsit inecati

Doi baieti din localitatea doljeana Goiesti, satul Pometesti, au murit inecati. Luni, ei au cazut intr-un canal plin cu apa, adânc de peste patru metri. Nicusor Alin S., de 12 ani, si Ionut Andrei G., de 13 ani, au plecat cu caprele la pascut, insa nu au mai ajuns acasa. Din primele cercetari ale politistilor se pare ca moartea celor doi a fost accidentala. Nicusor s-a inecat dupa ce a cazut din greseala in apa adânca a unui canal colector, iar Ionut, care a sarit sa-si salveze camaradul, a avut aceeasi soarta.


Povestea unei tragedii


Cei doi tineri au plecat cu animalele la pascut, luni dimineata, impreuna cu ciobanii Alexandru Chirca, de 70 de ani, si Gheorghe Vasiloiu, de 70 de ani, ambii din Pometesti. Din spusele batrânilor, copiii nu au vrut sa mearga mai departe si s-au oprit cu animalele lânga canal.


La intoarcere, Alexandru si Gheorghe au gasit caprele libere, iar pe marginea canalului colector haina lui Ionut. Au fost anuntati imediat politistii si comandamentul de pompieri din comuna, insa cei doi baieti nu au mai putut fi salvati. „Copiii au cazut intr-o groapa, de circa patru metri adâncime si cinci metri diametru, care s-a format lânga un baraj de pe canalul de colectare a apelor de pe versanti. Pentru ca am gasit haina lui Ionut pe marginea canalului, credem ca acesta a sarit ca sa-l salveze pe Nicusor, dar nu a reusit. Ce s-a intâmplat este o tragedie pentru comuna noastra, dar si pentru rudele copiilor. Parintii lui Ionut sunt la munca in Italia, iar mama lui Nicusor are o situatie materiala mai delicata“, a declarat Adam Atanasie, primarul din Goiesti.


Din cauza adâncimii mari a apei, corpurile neinsufletite ale copiilor au fost aduse la suprafata abia seara, in jurul orei 21.00, dupa ce satenii au scos sute de galeti cu apa din groapa, pentru a usura manevrele de cautare. „Am reusit sa ii aducem la suprafata dupa ore intregi de munca. Cred ca au murit de hipotermie si de sperietura, pentru ca nu aveau apa in plamâni“, a mentionat Atanasie.


Pentru evitarea unor astfel de tragedii, mai ales ca vine vremea scaldatului, primarul comunei a decis ca pompa care va fi achizitionata in curând sa fie folosita pentru golirea acestor gropi formate pe raza comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS