17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal intre soferii de tir si politisti

Scandal intre soferii de tir si politisti

Soferii de tir s-au revoltat pe Valea Oltului pentru ca li s-a interzis sa se deplaseze pe DN 7, spre Râmnicu Vâlcea. Politistii sibieni au fost pe punctul de a chema fortele speciale, pentru a-i calma de conducatorii auto. Dupa o noapte alba, soferii de tir au fost intorsi din drum. Traficul greu pe defileu este interzis dupa prabusirea stâncilor de la Câineni.


Valea Oltului a devenit cel mai disputat traseu in ultima luna. Ieri-noapte, soferii de tir care trebuia sa traverseze defileul prin Vâlcea s-au revoltat la limita de judet cu Sibiul. Suparati ca nu se pot deplasa, acestia i-au luat la injuraturi pe politisti si au deschis conflicte in mijlocul soselei. Tirurile au fost insa oprite in trafic, deoarece acestea au o incarcatura de peste 7,5 tone, greutate cu care nu se poate circula la Câineni. „Traficul greu a fost restrictionat in aceasta zona pentru ca ar putea declansa noi caderi de stânci, iar apoi traficul ar fi blocat pentru orice mijloc de transport“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IJP Vâlcea. Soferii nu au vrut sa inteleaga acest aspect si au fortat mâna agentilor rutieri de la Sibiu, care au fost pe punctul de a chema echipajele de interventie. Blocajul a durat aproximativ o jumatate de ora. Multi dintre soferii de tir au protestat, fiind dispusi sa renunte la permisele de conducere. Acestia nu au reusit insa sa treaca de oamenii legii. „Nu au fost foarte multi cei care au incercat sa treaca. Tirurile depaseau tonajul admis, iar soferii au fost sanctionati contraventional“, au precizat surse din cadrul SPR Sibiu.


Supraveghere continua


Pentru a evita astfel de evenimente, agentii rutieri din Vâlcea lucreaza si ei pe Valea Oltului in trei schimburi. Presiunile conducatorilor auto au inceput de când DN 1 a fost inchis transportului de marfuri. Drept varianta ocolitoare a fost oferit DN 1 A, ignorat insa de soferi. „Ei prefera sa circule pe DN 7, pentru ca drumul celalalt este plin de curbe strâmte si de gropi. Soferii nu sunt dispusi sa circule pe aceasta ruta, reprosând adesea ca sunt platitori ai taxelor obligatorii de drum“, a afirmat subcomisarul Sardaru. Ninsoarea abundenta din ultimele zile i-a mobilizat pe angajatii de la Administratia Nationala a Drumurilor (AND), sectia Vâlcea. Pe soselele nationale care tranziteaza judetul au fost imprastiate peste 720 de tone de material antiderapant. Cât despre reluarea traficului greu pe DN 7, nimeni nu poate preciza o data anume, intrucât Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor, inca nu a aprobat aceasta decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS