5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFunctionari publici, cercetati de politie

Functionari publici, cercetati de politie

16 functionari publici din cadrul Primariei Petrosani au ajuns in vizorul organelor de cercetare penala, dupa ce au fost promovati in functii de conducere, fara a primi avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, si cu depasirea celor sase luni prevazute de lege. Cercetarile au inceput in urma raportului Curtii de Conturi, care a descoperit mai multe nereguli privind promovarile in functii de conducere la mai multe departamente din cadrul institutiei publice.


Inspectorii financiari din cadrul Curtii de Conturi Hunedoara au constatat ca prin aceste promovari nelegale s-a prejudiciat bugetul local cu zeci de milioane de lei vechi.


Functionarilor li se imputa faptul ca promovarile s-au facut fara sustinerea unui concurs, fara respectarea conditiilor referitoare la absolvirea studiilor superioare de specialitate conform fisei postului respectiv, precum si fara respectarea conditiilor impuse de vechimea in domeniu pentru ocuparea functiei de conducere. Perioada pentru care cei 16 functionari publici sunt cercetati penal este cuprinsa intre anii 2002 si 2005. Dosarul urmeaza sa fie inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Petrosani, procurorii urmând sa stabileasca daca toti cei cercetati vor fi pusi sub invinuire.


Reprezentantii Primariei Petrosani pretind insa ca nici unul dintre functionarii care au fost promovati in posturi de conducere nu aveau nevoie de avizele respective si ca toti aveau studiile necesare.


Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani, spune ca verificarile au fost demarate in urma constatarilor Curtii de Conturi, legate de angajarile si incadrarea unor functionari si considera ca aceste aspecte se vor lamuri prin aceasta verificare. Mai mult, reprezentantii primariei spun ca au contestat acest raport, motivând fiecare abatere cu argumente, motiv pentru care se asteapta si parerea procurorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS