5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei copii acasa si un spital de condus

Trei copii acasa si un spital de condus

Cristina Mariana Calangiu are 41 de ani si trei copii. Este director executiv al Spitalului de Urgenta Craiova. S-a implicat si in viata politica, in numai trei ani ajungând vicepresedinta Organizatiei Judetene de Femei a PNL.


Cristina Calangiu a terminat Facultatea de Medicina din Craiova. Dupa absolvirea cursurilor universitare a plecat patru ani in Franta, la specializare in domeniile endocrinologie si boli metabolice. S-a reintegrat apoi cu mare greutate, dupa cum sustine, in sistemul medical craiovean. „M-am angajat in 1999 la Spitalul CFR, unde am lucrat pâna mi s-a intâmplat «minunea» asta, când am fost numita director general al Spitalului de Urgenta Craiova. Am urmat Facultatea de Medicina din pasiune, a fost visul meu si al familiei mele…“, a povestit Cristina Mariana Calangiu.


A adus pe lume trei copii


In anul VI de facultate, Cristina l-a cunoscut Daniel, barbatul care in mai putin de un an avea sa ii devina sot. Mai mare cu cinci ani decât ea, Daniel deja profesa ca medic. Dupa numai noua luni s-au casatorit. „Am avut o nunta intima, doar cu prietenii si familia alaturi. Petrecerea a fost extraordinara, iar rochia de mireasa este cea mai frumoasa pe care am vazut-o (stiu ca asa spun toate femeile, dar asa am simtit si eu in acel moment)… Dupa numai doi ani de la nunta am adus pe lume o fetita. Eu am avut doar un frate, cu care ma bateam zilnic, sotul a fost singur la parinti. Atunci ne-am decis sa avem trei copii, o familie «adevarata». In urmatorii ani dupa ce am nascut-o pe Ioana, au venit pe lume si Iustin Mihai si Filip Stefan. Copiii cei mari ii seamana foarte mult sotului si fizic, dar si temperamental, fiind extrem de linistiti si calmi. Cel mic, insa, imi seamana mie, e blondut, zvapaiat si vorbaret!“, a spus Cristina.


„Sunt pasionata de muzica si dans…“


Si, ca si când viata de familie si cariera de medic nu ii erau suficiente, Cristina Mariana Calangiu s-a implicat si in viata politica. Acum trei ani s-a inscris in PNL, iar dupa numai sase luni a fost aleasa presedinta organizatiei de femei din Craiova. „Eram foarte putine femei inscrise in partid la vremea aceea. In câteva luni s-a decis sa fie infiintata si organizatia de femei a PNL. Colegele m-au ales presedinta organizatiei din Craiova. Treptat, am inceput sa fim mai multe… Anul asta am devenit vicepresedinta Organizatiei Judetene de Femei a PNL“, a spus Cristina Calangiu.


In ciuda faptului ca este extrem de ocupata, directoarea Spitalului de Urgenta Craiova isi face timp, pe cât posibil, pentru lectura si calatorii, pasiunile ei. Astfel, sarbatorile de iarna si le-a petrecut impreuna cu familia si prietenii la Oradea si in Muntii Apuseni, dar nu a lipsit prea mult, „fiind proaspat instalata“ in functie de conducere. „Atât eu, cât si Dan citim foarte mult. Gasim tot timpul motive sa ne contrazicem si sa ne certam pe baza a ceea ce citim… Nu stiu cum se face, dar cred ca percepem diferit tot ceea ce citim! Eu sunt pasionata si de muzica si dans, sotul meu nu, el fiind cu vânatoarea si pescuitul. Am incercat de câteva ori sa merg cu el la pescuit, dar nu am rabdarea necesara, sunt extrem de grabita…“, a mai spus Cristina Calangiu.


Secretul reusitei in cariera si cuplu, din punctul de vedere al Cristinei, este sa pui pasiune in tot ceea ce faci: „Daca faci in viata ceea ce iti place, gasesti timp pentru orice… Se intâmpla, e firesc, sa «alerg», sa mai dau si rateuri, dar daca te straduiesti si te dedici, reusesti orice. Am mare noroc ca am o familie care ma intelege si ma sprijina!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS