17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTender asigura autobuzele RAT Craiova

Tender asigura autobuzele RAT Craiova

Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova a reusit sa incheie polite RCA pentru parcul auto cu societatea de asigurari ARDAF. La sfârsitul lunii decembrie, regia a organizat licitatie pentru atribuirea contractului. Din cele sase firme care au participat, ARDAF a venit cu cea mai buna oferta, respectiv 1.060.000.000 de lei. Reducerea facuta a fost de aproximativ 48% din valoarea reala a unei asigurari, potrivit viceprimarului Sorin Iordache. Desi restul firmelor au oferit sume mult mai mari, in luna ianuarie au decis sa faca contestatie. „Raspunsul la contestatii a fost dat de comisia care a analizat cererile. Celelalte societati nu stiu cum doreau sa câstige când au venit cu oferte mari“, a spus Iordache.


La ora actuala, in parcul de masini sunt inregistrate 200 de autobuze si 50 de tramvaie.


Obtinerea unui pret mai mic la asigurarea RCA a fost in avantajul regiei, care astfel a ramas cu mai multi bani pentru anul 2006.


„Am reusit sa scutim un miliard de lei, pe care ii vom folosi in alte scopuri. Pe noi nu ne-a interesat cine a câstigat din moment ce ne-a fost facuta o oferta avantajoasa“, a declarat Virgil Boboc, directorul RAT Craiova.


Anul trecut, incheierea politelor RCA a declansat un adevarat scandal la nivelul regiei. Viceprimarul Sorin Iordache a ordonat atunci un control financiar la RAT Craiova, dupa ce contractul de asigurari a fost incheiat cu firma ASIROM fara licitatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU