5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSofer amendat cu 850 de milioane de lei intr-o saptamâna

Sofer amendat cu 850 de milioane de lei intr-o saptamâna

La nici 20 de ani, un tânar din Târgu Jiu are amenzi de circulatie neplatite de 850 de milioane de lei, toate primite intr-o singura saptamâna pentru practicarea activitatii de taximetrie fara sa aiba autorizatiile necesare.


Primaria Târgu Jiu are de recuperat peste zece miliarde de lei de la soferii care au primit amenzi de circulatie in 2005, dar nu le-au platit. Recordul il detine un tânar care, desi nu a implinit 20 de ani, a acumulat in doar o saptamâna amenzi de 850 de milioane de lei. Mariana Budulan, sefa Directiei de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Târgu Jiu, spune ca banii sunt aproape imposibil de recuperat, tânarul neavând serviciu si nici bunuri mobile sau imobile pe numele lui.


Mariana Budulan spune ca tânarul târgujian ar trebui sa munceasca o viata intreaga pentru a-si plati amenzile. „Este practic un copil care a terminat liceul si s-a apucat de taximetrie, pe o masina inchiriata, fara sa aiba autorizatiile necesare. Intr-o saptamâna a fost amendat de patru, cinci ori, cumulând 850 de milioane de lei. Imi aduc aminte ca intr-o singura zi a luat doua amenzi de câte 250 de milioane. Cu toate acestea, am auzit ca nu a renuntat la activitate. Probabil ca nu are alta sursa de venit“, a spus Mariana Budulan, precizând ca legea nu ii permite sa faca public numele persoanei in cauza.


Taximetria ilegala, o moda in Gorj


In Târgu Jiu, mai sunt patru persoane cu amenzi neplatite de peste o suta de milioane fiecare. In total, Directia de Impozite si Taxe Târgu Jiu are de recuperat de anul trecut amenzi de circulatie de peste zece miliarde de lei. „Reusim sa incasam anual aproximativ 75-80% din amenzile de circulatie date“, a mentionat Mariana Budulan, care a precizat ca sunt cam aceleasi persoane care fac taximetrie ilegal si ramân cu debite de la un an la altul.


Si la Rovinari, primaria are de recuperat sume importante de la persoanele care practica ilegal activitatea de maxi-taxi. Recordul il detine Sandu Ungureanu, care are de platit 181 de milioane de lei, urmat de Vasile Baraican, cu 152 de milioane de lei, dar sunt si alti rovinareni care au zeci de milioane de plata.


Mariana Budulan spune ca Gorjul este singular din acest punct de vedere, deoarece in alte judete nu se dau amenzi asa de mari. „Am fost la mai multe cursuri de pregatire in tara si am vorbit despre dificultatile pe care le avem in recuperarea amenzilor de circulatie, mai ales a celor pentru taximetrie ilegala. Colegii mei din alte judete s-au mirat sa afle ca se dau cu atâta usurinta amenzi de sute de milioane de lei si mi-au spus ca nu au astfel de cazuri. In aceste conditii, nu inteleg ce se intâmpla. Legea este aceeasi in toata tara“, a mai spus Mariana Budulan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS