7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi orfani si-au regasit speranta!

Doi orfani si-au regasit speranta!

Cititorii au raspuns din nou apelului Gazetei de Sud. Emilia si Mihai Cioroaica, doi orfani care au aparut in luna noiembrie in paginile ziarului nostru, au zâmbit din nou. Mai multi oameni de suflet au luat legatura cu ei, prin intermediul GdS, si le-au oferit daruri. Emilia si Mihai au avut un Mos Nicolae fericit! Iar Sarbatorile abia au inceput. Dragi cititori, va multumim inca o data!


Si-au pierdut mama anul trecut, dupa o indelungata suferinta. Tatal ii parasise cu ani in urma, asa ca Emilia si Mihai, de-a lungul perioadei dureroase care a urmat, nu au indraznit nici macar sa se gândeasca la un sprijin din partea lui. „Surpriza“ a fost insa peste asteptari: barbatul a venit sa-si viziteze copiii. Dar nu pentru a le alina tragica pierdere, ci pentru a incerca sa obtina un act de proprietate al apartamentului fostei sotii. Lovitura i-a cutremurat pe cei doi adolescenti. Nu mai aveau nici un parinte. Mai mult decât atât, singura „avere“ mostenita de la biata lor mama era un sir nesfârsit de datorii. Desi situatia parea la vremea aceea fara iesire, norocul le-a surâs totusi celor doi orfani: familia Oprea – vecinii de apartament – i-a luat sub aripa ei protectoare. Un an, Emila si Mihai au supravietuit doar prin grija Elenei si a lui Nicolae Oprea. Mâncare, haine, bani de scoala, taxe, intretinere, adica toate cheltuielile pe care tinerii nu le puteau suporta singuri au fost achitate numai cu ajutorul celor doi pensionari. Si cu siguranta ca ar fi continuat sa lupte cu greutatile, daca viata celor doi tineri nu ar fi fost complicata, in aceasta toamna, de niste probleme birocratice inutile: bursa sociala a copiilor a fost sistata, ca de altfel si cupoanele de caldura. Atunci Elena Oprea a decis: a scris Gazetei de Sud.


Luna cadourilor a inceput din noiembrie!


Zeci de cititori au sunat la redactie inca din ziua in care a aparut articolul. Oameni obisnuiti, pensionari ori tineri la inceput de drum, preoti, medici, profesori. Toti intrebau adresa, numarul de telefon, daca sunt sanatosi, când ii pot gasi si cu ce sa ii ajute. Cu datele obtinute, au luat personal legatura cu familia Oprea si, evident, cu Emilia si Mihai. Au urmat câteva saptamâni incredibile: zile la rând, nenumarati oameni au batut la usa celor doi copii nefericiti, aducându-le darurile lor – haine, alimente, sume considerabile de bani. Mai mult decât atât, ne marturiseste Elena Oprea intr-o scrisoare de multumire adresata Gazetei de Sud, „o doamna cu suflet nobil le-a facut cel mai frumos dar de Mos Nicolae, preluându-le ratele de la Flanco. Iar alta doamna – care doreste sa ramâna anonima – a reusit sa obtina valoroasele bonuri de caldura. Oameni extraordinari, carora vrem sa le multumim pentru gestul lor. Nu am fi crezut ca mai exista cineva cu atâta caldura in suflet… Au venit pensionari care, din micuta lor pensie, au rupt cât au putut sa le dea copiilor. Le multumim tuturor! Doamne ajuta!“.


„De la mine putin, de la Dumnezeu mai mult“


Doamna Florentina Ionescu – o pensionara de o sensibilitate extraordinara – este nu numai o cititoare fidela a Gazetei de Sud. Putini nefericiti ale caror povesti au fost publicate in ziar au „scapat“ de gesturile sale caritabile. Nici Emilia si Mihai nu au fost uitati: miercuri, doamna Ionescu a mers personal in apartamentul celor doi adolescenti, desertându-le pe masa tot ce a reusit sa strânga de când a aflat povestea lor.


„Copiii acestia trebuie ajutati sa-si faca un viitor. Viata este grea, o spun eu, ca am avut parte si de rele, si de bune… Nu pot sa nu-i ajut, când ma uit la tineretea lor. Din cât am, le dau lor: de la mine putin, de la Dumnezeu mai mult“, a spus doamna Florentina Ionescu, profund impresionata de soarta Emiliei si a lui Mihai Cioroianu.


Va multumim!


Dragi cititori, va multumim pentru gestul dumneavoastra. Dar nu uitati: Luna cadourilor abia a inceput! Gazeta de Sud va asterne in paginile sale si alte povesti triste, dar care, cu ajutorul dumneavoastra, se pot schimba!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS