10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpaga de 500 de euro pentru un politist doljean

Spaga de 500 de euro pentru un politist doljean

Un politist doljean de la Biroul pentru Straini a fost prins in flagrant, dupa ce luase o spaga de 500 de euro de la un cetatean turc. Conform unui comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), un cetatean turc a sesizat Serviciul Anticoruptie Craiova al MAI privind faptul ca agentul de politie Mihai Veca, din cadrul Biroului pentru Straini Dolj, i-ar fi pretins o spaga de 300 de euro pentru a-i da aviz favorabil obtinerii unei vize de sedere in România, desi nu indeplinea conditiile legale. Ulterior, politistul si-ar fi majorat pretentiile la 500 de euro, pe motiv ca il poate ajuta pe turc sa promoveze si interviul pentru eliberarea permisului de sedere in România.


Ieri a fost organizat un flagrant de luare de mita, la pregatirea caruia au luat parte politisti ai proaspatului infiintat Serviciu Anticoruptie Craiova din cadrul MAI, cadre ale Serviciului de Informatii si Protectie Interna si un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


Intâlnindu-se cu cetateanul turc, politistul Mihai Veca a primit de la acesta suma de 500 de euro, in bancnote de 100 de euro pe care scria cuvântul MITA cu cerneala fluorescenta. Politistul de la Biroul pentru Straini a sesizat insa ca nu este ceva in regula, aruncând in foc, intr-o soba aprinsa, cele cinci bancnote. Oamenii legii au recuperat insa doua fragmente pe care se disting seriile bancnotelor folosite la flagrant. In plus, in buzunarele gecii agentului Veca si pe mâna sa dreapta au fost identificate urme de praf fluorescent.


Politistul craiovean Mihai Veca este acum cercetat pentru luare de mita, infractiune sanctionata cu pâna la 12 ani de puscarie. Retinut aseara, el va fi prezentat astazi la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII