Drumurile judetene, distruse de inundatii

Autori


Circulatia rutiera si feroviara spre vestul judetului Vilcea este pusa in pericol de alunecarile de teren si de transportul de mare tonaj. Autoritatile locale asista nepasatoare la deteriorarea carosabilului si la avarierea podurilor. In loc sa faca rost de bani pentru consolidarea drumurilor si a podurilor distruse, autoritatile recomanda rute ocolitoare.

Doua podete de pe raza comunei Frincesti au fost grav avariate din cauza traficului greu deviat pe aceasta ruta. Podul de la Gatejesti a fost distrus de viituri si din cauza traficului de mare tonaj. Calea ferata pe ruta Babeni-Alunu, momentan inchisa pentru reparatii, va fi data in folosinta mai tirziu din cauza ritmului lent al reparatiilor. Lucrarile sint ingreunate deoarece in alte doua puncte de pe raza comunei Sirineasa terasamentul caii ferate a fost afectat de alunecarile de teren de acum o saptamina si de eroziunea malurilor de riul Luncavat.

Alte doua podete au fost avariate

Alunecarile de teren au afectat calea ferata Berbesti-Alunu in doua puncte. Pe raza localitatii Sirineasa, riul Luncavat a erodat malul pina in apropierea caii ferate, iar in alt loc o alunecare de teren pune in pericol terasamentul. Toate aceste fenomene s-au produs in conditiile in care traficul feroviar fusese inchis in urma cu aproximativ doua luni ca urmare a deraierii unui tren incarcat cu carbune care se indrepta spre CET Govora. In prezent, calea ferata este in reparatii, iar autoritatile judetului sint sceptice in privinta finalizarii la timp a lucrarilor. „Lucrarile la calea ferata nu se vor finaliza la timp. Sint ramineri in urma la repararea terasamentului in zona afectata de deraierea vagoanelor cu carbune. Astfel ca transportul carbunelui tot pe cale rutiera se va face deocamdata. Pe vechea ruta nu vom putea reveni prea curind. La Gatejesti se va incepe constructia unui pod metalic de urgenta, care va fi gata in citeva saptamini. S-a ales aceasta varianta pentru ca un pod normal cu doua benzi se ridica intr-un timp destul de lung, iar costurile sint foarte mari. Noi trebuie sa rezolvam problema in acest moment pentru ca la Frincesti, pe ruta de transport a carbunelui, doua podete au fost avariate. Vom fi nevoiti sa deviem din nou transportul carbunelui pe ruta Berbesti – Popesti – Babeni, dar si acolo drumul este destul de subred“, a declarat Anuta Handolescu.

Presedintele CJ Vilcea nu stie nimic


Despre o eventuala interzicere a transportului de carbune pe cale rutiera sau feroviara, prefectul a precizat ca era usor sa se ia o astfel de decizie, insa urmau consecintele sociale. „Exploatarea Miniera Berbesti – Alunu vinde cea mai mare cantitate de carbune CET Govora. Daca interzicem transportul pe cale rutiera, ei nu isi vor mai putea vinde marfa. Calea ferata este inchisa si nu se stie cind va fi data in folosinta. Nu este usor sa trimiti in somaj tehnic peste 100 de persoane care ar ramine fara un loc de munca tocmai in pragul iernii. Costurile agentului termic furnizat platformei chimice, precum si locuitorilor din Rimnicu Vilcea ar creste ca urmare a fortarii CET Govora sa cumpere carbune de la alte exploatari miniere la un pret mai mare, la care se adauga si costurile transportului“, a precizat prefectul de Vilcea.

In privinta deteriorarii podetelor din cauza camioanelor care transporta carbune, a caror greutate depaseste 34 de tone, conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vilcea a precizat ca nu cunoaste prea multe detalii, desi situatia a fost semnalata. „Voi merge la fata locului sa vad care sint problemele. Deocamdata, nu avem nici o informatie certa despre avarierea celor doua podete. Trebuie sa facem in asa fel incit sa mentinem circulatia pe aceasta ruta, deoarece alt drum nu mai avem. Nici carbunele nu vom avea pe unde sa-l transportam, deoarece drumul Berbesti-Copaceni-Popesti nu suporta trafic intens“, a precizat Dumitru Buse presedintele CJ Vilcea.

Acesta a precizat ca in privinta lucrarilor pe calea ferata totul va fi gata in citeva saptamini, urmind sa se efectueze lucrari de consolidare a caii ferate si in cele doua puncte in care riul Luncavat si alunecarile de teren au afectat linia. O eventuala intirziere a lucrarilor nici nu este luata in calcul de conducerea judetului.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 31 august 2005

Actualitate

» Escrocherii pe banda rulanta la casele de schimb ALLROM 2003 SRL
» Strategie premeditata
» In Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova, efectele infractiunilor duc la imbolnavire
» Cheltuielile pentru elevi subtiaza vizibil venitul unei familii
» Scoli intrate in renovare
» Guvernul nu a trimis banii pentru refacerea scolilor din Serbanesti si Brebeni
» Universitatea din Craiova percepe taxa pentru carnetul de note
» De frica a sarit in gol
» Scurte stiri
» Fiul magistratului Covei se joaca din nou cu legea
» „Palmaresul“ lui Iustin Covei s-a imbogatit simtitor in ultimii doi ani
» IJP Hunedoara a demarat urmarirea penala in cazul afacerii „locomotiva“
» Craiovean pacalit cu 66 de milioane la casa de schimb valutar ALLROM 2003
» Pensionarii doljeni nu-si pot achita ratele la imprumuturi
» A treia etapa de recalculare a pensiilor a fost finalizata
» Reabilitare de strazi de 5,5 miliarde la Grecesti-Dolj, blocata din cauza inundatiilor
» Amenajari in piata din Petrosani
» Doua masini distruse in urma unei tamponari
» Si-a omorit fratele pentru o palma de pamint
» Banii pe medicamente, poate in septembrie
» Scurte stiri
» Scurte stiri

Local

» Ultima zi de detentie, intiia zi de libertate
» Microbuzul de Dutulesti a intrat intr-o coloana de militari
» Accident in fata Spitalului Militar din Craiova
» Tir rasturnat la Pielesti
» Dugheana l-a sifonat pe Fita
» Pe Valea Oltului, circulatia feroviara si rutiera este inchisa
» Drumurile judetene, distruse de inundatii
» A murit electrocutat
» A vrut sa se omoare din dragoste
» Un vagon cu orz s-a rasturnat in gara Jianca

Gorj

» Un nou-nascut abandonat intr-o cutie de carton a fost salvat de locatarii unui bloc din Tirgu Jiu

Sport

» Kuznetova a clacat
» „I-am certat la pauza“
» Stemat si Mindra au dat cu „batul“
» „Juvetii“ vor efectua un singur antrenament pe zi
» „Minerii“ au obtinut o calificare nedorita
» „N-au avut bun-simt“
» Novac, salvatorul pandurilor
» Hizo, la Pandurii
» US Open – „interzis“ pentru români
» Roddick, eliminat de ziua sa
» Canas, persona non grata la US Open
» Francezul Llodra a lesinat
» „M-ar tenta sa fiu director tehnic la Universitatea!“
» „Universitatea Craiova este pe un drum sanatos“
» S-a prabusit Ion Oblemenco
» Programul turului Diviziei C, seria a V-a

Opinii

» VALOARE SI IMPOSTURA [I]

Top