10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi mineri din Petrila au murit ingropati de vii

Doi mineri din Petrila au murit ingropati de vii

Doi angajati ai Exploatarii Miniere Petrila au murit intr-un grav accident de munca, sufocati sub un munte de carbune, in timp ce verificau o actiune de puscare ce a avut loc intr-un siloz de la suprafata.


Florin Tazlauanu, sef adjunct la Sectorul aeraj, si Nicolae Kurila, miner sef de brigada la Sectorul aeraj, au fost acoperiti de minereul care s-a desprins de pe peretii silozului si au murit sufocati. Dupa doua ore, colegii le-au sesizat lipsa si au inceput sa-i caute, gasindu-i ingropati sub carbune.


Constantin Jujan, directorul Exploatarii Miniere Petrila, spune ca in locul in care s-a produs accidentul, inainte cu citeva ore, a fost necesara dislocarea carbunelui cu ajutorul explozibilului deoarece minereul era lipit de peretii silozului, iar cei doi se pare ca verificau daca operatiunea a decurs normal.


O comisie formata din specialisti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Parchetului si ai Companiei Nationale a Huilei a demarat imediat o ancheta pentru a stabili cauzele si imprejurarile care au dus la decesul celor doi mineri. Acestia erau casatoriti si aveau o vechime in munca de peste 13 ani.


De la inceputul anului, in minele din Valea Jiului s-au inregistrat 143 de accidente de munca, acesta fiind cel de-al treilea soldat cu pierderi de vieti omenesti. In prezent, aproape toate minele din Valea Jiului au acumulat mari cantitati de carbune, pe care l-au depozitat in silozuri, din cauza grevei CFR si a stocurilor care s-au acumulat la termocentralele Mintia si Paroseni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS