7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJurnalistii vilceni au manifestat pentru eliberarea colegilor de breasla rapiti in Irak

Jurnalistii vilceni au manifestat pentru eliberarea colegilor de breasla rapiti in Irak

Reprezentantii presei vilcene, precum si corespondentii televiziunilor centrale au marsaluit ieri pe strazile din Rimnicu Vilcea, in semn de protest fata de luarea ca ostatici in Irak a celor trei jurnalisti români- Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian- si totodata impotriva ultimatumului dat de rapitori. Din pacate, spiritul de solidaritate s-a dovedit doar in rindul jurnalistilor. O parte din reprezentantii autoritatilor judetului si-au aratat indiferenta, tratind actiunea din postura unor simpli trecatori. Aceeasi atitudine au avut-o si locuitorii municipiului, care abia daca s-au uitat la cei care au protestat.


Marsul de protest a fost organizat la initiativa mai multor jurnalisti vilceni si a avut ca punct de plecare prefectura judetului. Actiunea a inceput la ora 12.00. „Am convingerea ca institutiile statului vor actiona. In calitate de reprezentant al guvernului in teritoriu, ma alatur actiunilor de protest, motiv pentru care miine ( astazi-n.r.) voi modifica programul manifestarilor dedicate semnarii tratatului de aderare a României la Uniunea Europeana, in sensul ca nu vom da un caracter festiv acestui moment important pentru tara noastra“, a spus Anuta Handolescu, prefectul judetului.Ea si-a exprimat convingerea ca Guvernul României va alege calea cea mai buna pentru rezolvarea acestei probleme, astfel incit cei trei jurnalisti sa se intoarca acasa teferi.


Autoritatile judetului, intrecute de primarul copiilor


Dumitru Buse, presedintele Consiliului Judetean Vilcea, n-a avut nici un cuvint de spus in legatura cu rapirea jurnalistilor, tratind protestul spontan de pe pozitia unui simplu trecator, desi se pretinde a fi reprezentant al unei institutii a statului. Mircia Gutau, primarul urbei, nici macar n-a venit la fata locului sa-si exprime punctul de vedere fata de rapirea celor trei jurnalisti. Citiva elevi, in frunte cu Mihai Zazu, primarul copiilor, au marsaluit alaturi de jurnalisti, dindu-le o lectie reprezentantilor institutiilor statului. Primarul copiilor impreuna cu mai multi elevi au propus ca si astazi sa fie organizat un mars al tacerii, la care se estimeaza ca vor lua parte citeva sute de copii din scolile din Rimnicu Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS