7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCazul Tundrea, invaluit in ceata

Cazul Tundrea, invaluit in ceata

Expertiza ADN in cazul gorjeanului Ilie Marcel Tundrea nu s-a finalizat, desi procesul privind stabilirea vinovatiei acestuia va avea loc peste doua saptamini la Curtea de Apel Craiova. Dr. Ion Panaitescu, din cadrul Institutului National de Medicina Legala „Mina Minovici“ Bucuresti, a spus ca expertiza este in lucru: „Expertiza nu s-a terminat. Este in lucru. Este problema noastra si a judecatoriei cind se va finaliza“.


Procesul lui Ilie Marcel Tundrea va avea loc pe 16 februarie la Curtea de Apel Brasov. Gorjeanul a fost gasit nevinovat de Tribunalul Gorj de uciderea minorei Mioara Gherasie, dar Parchetul a facut recurs, solicitind prelevarea de noi probe pentru a se stabili cu certitudine adevarul. La inceputul lunii decembrie 2004, doctorul Gheorghe Roman din cadrul INML „Mina Minovici“ Bucuresti, insotit de o echipa de procurori, a venit in cimitirul din localitatea Pojogeni si a prelevat probe de la cadavrul Mioarei Gherasie, care a fost deshumata.


Doctorul care l-a gasit nevinovat pe Tundrea a fost inlocuit


In anul 1992, pe malul unui piriu din localitatea Pojogeni a fost gasita moarta Mioara Gherasie, de 13 ani. Anchetatorii au stabilit ca aceasta a murit prin asfixiere, in cavitatea bucala fiind gasite mai multe pietre de riu. Medicii legisti au mai stabilit ca inainte de a fi ucisa, Mioara Gherasie fusese violata. Ilie Marcel Tundrea, vecin cu victima, a fost gasit vinovat de procurorul criminalist Ion Diaconescu din cadrul Parchetului Gorj, iar o instanta a Tribunalului Gorj l-a condamnat la 24 de ani de inchisoare. Tundrea nu a recunoscut niciodata ca ar fi autorul crimei si al violului si tot timpul si-a sustinut nevinovatia. Martorul principal al acuzarii, o batrina de peste 80 de ani, care declarase anchetatorilor ca l-ar fi vazut pe Tundrea linga victima, le-a spus unor vecine, fiind grav bolnava, ca a mintit. Dupa zeci de memorii facute de Tundrea, Parchetul Gorj a solicitat INML „Mina Minovici“ efectuarea testului ADN de pe tampoanele cu secretii vaginale. Pe acestea s-au depistat doua tipuri de ADN, dar nici unul nu apartinea lui Tundrea. Profesorul Dragos Stefanescu, seful Sectiei de genetica din cadrul INML Bucuresti, care a stabilit ca nici unul din cele doua tipuri ADN nu apartine lui Tundrea, a fost inlocuit din functie. Pe baza acestor noi probe, Tundrea a fost pus in libertate de Tribunalul Gorj, dupa 12 ani petrecuti in puscarie, urmind sa se stabileasca vinovatia sau nevinovatia acestuia. La solicitarea lui, procesul a fost stramutat la Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS