10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNuntasii din Puturi se muta la Spitalul de Boli Infectioase

Nuntasii din Puturi se muta la Spitalul de Boli Infectioase

• Numarul cazurilor de toxiinfectie alimentara ajunsese ieri-dimineata la 48 • Medicii epidemiologi incearca sa depisteze germenul care a produs intoxicatia

Dupa nunta din localitatea doljeana Puturi, in urma careia mai multi nuntasi au ajuns duminica seara la spital cu toxiinfectie alimentara, situatia nu s-a imbunatatit deloc. Numarul bolnavilor a continuat sa creasca si in zilele urmatoare, ajungind ieri la 48.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, cazurile noi au fost raportate de Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“, din Craiova. „Ultimul comunicat din partea spitalului arata ca, luni dupa-amiaza, precum si in noaptea de luni spre marti au mai fost internati noua bolnavi, iar alti noua au fost consultati, fiindu-le recomandat tratament la domiciliu“, a declarat doctorul Dolores Tatar, director adjunct in cadrul DSP Dolj. Acesta a mai spus ca, pina in prezent, nu a fost identificat germenul care a provocat toxiinfectia alimentara, dar ca este vorba de o forma usoara, cu evolutie favorabila la toti bolnavii.

Analizele de laborator sint efectuate la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“, din Craiova. Purtatoarea de cuvint a unitatii, doctor Manuela Elena Musa, medic primar epidemiolog, a declarat ca au fost prelevate probe biologice de la pacienti inca de duminica, iar rezultatele de laborator vor fi gata dupa 75 de ore de la recoltare. „Dupa intervalul indelungat, de aproximativ 12 ore de la consumarea alimentelor, este posibil sa fie vorba de o salmonela“, a mai spus dr. Manuela Elena Musa.

Medicii epidemiologi cred ca este posibil ca multi dintre cei care au acuzat simptome de toxiinfectie alimentara sa nu se fi prezentat la medic. Simptomele au aparut dupa ce oamenii au consumat preparate din carne si brinza la o nunta in Puturi, la care au participat aproximativ 200 de invitati. Printre cei internati se afla si socrul mare, Virgil Spiridonescu, de 52 de ani, organizatorul petrecerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS