16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii, trimisi la actiunea „Debransarea“ in cartierul Fata Luncii

Jandarmii, trimisi la actiunea „Debransarea“ in cartierul Fata Luncii

Dupa ce GdS a scris ca „recuperatorilor“ de datorii ai Regiei de Apa Craiova le este frica sa incaseze restantele de la romii din Fata Luncii, temindu-se pentru integritatea lor corporala, primaria municipiului a mobilizat ieri

impresionante forte de ordine pentru o noua actiune de debransari in cartierul cu pricina. Salariatii regiei au fost insotiti de inspectori de la primarie, agenti ai politiei si o masina burdusita cu jandarmi inarmati cu bastoane,

spray-uri paralizante si pistoale, in frunte cu viceprimarul Gheorghe Nedelescu. In fata acestei desfasurari de forte, actiunea de debransare s-a derulat fara incidente.

Au incurcat adresa

La prima oprire, viceprimarul Gheorghe Nedelescu s-a enervat din cauza angajatilor regiei de apa, deoarece „caravana debransarilor“ a poposit la alta adresa decit cea cautata. Pina sa-si dea seama de incurcatura, muncitorii sapasera deja o groapa pentru a taia racordurile la retea. Conducta a fost taiata, desi proprietarul nu fusese gasit acasa.

Urmatoarea adresa, pe Aleea II Fulger, nr. 16, din Brestei, le-a scos in fata inspectorilor un proprietar revoltat. „Domn’e, nu sint eu singurul bransat asa, fara acte! Toata lumea de pe aici este asa. La vecini de ce nu mergeti? De ce incepeti cu mine? Ce, eu sint tap ispasitor?“, a spus Sili Giuroiu, impricinatul. Pentru ca detinea un bransament ilegal, Giuroiu s-a ales din partea inspectorilor primariei cu o amenda de 30 de milioane de lei si cu bransamentul taiat.

Familia Miclescu a fost amendata

Inspectorii au descins pe strada Bucovat, la o adresa unde iarasi nu l-au gasit pe proprietar. Aici, romii isi facusera o cismea la poarta, de unde se aprovizionau cu apa, distrugind hidrantul montat de regia de apa. Sub protectia jandarmilor, muncitorii de la regie si-au inceput treaba. „Faceti un rau la oamenii astia, ca n-au de unde bea apa. De ce

n-ati venit sa bagati apa pina acum? Si ce daca esti, ba, organu’? Nu ma intereseaza cum te cheama pe tine“, parlamenta un rom de vreo 130 de kilograme, cu un lant imens de aur la git, in fata fortelor de ordine. Altul, care vazuse patania vecinilor, intreaba de zor: „Unde e casiera? Ca am si eu de plata vreo 160.000 si nu vreau sa veniti si la mine cu debransarea“.

In cele din urma, politisti, jandarmi si inspectori au poposit in fata vilei familiei Miclescu, de la usa caruia, in urma cu doua zile, salariatii regiei plecasera fara sa debranseze, temindu-se pentru integritatea lor corporala.

Ovidiu Miclescu avea restante vechi de platit, in valoare de 2,6 milioane de lei. De aceasta data, inspectorii venisera sa taie un bransament ilegal si sa aplice o amenda de 30 de milioane de lei. La „negocieri“, romii au incercat sa amine inevitabilul: „Domnu’, da’ nu se poate sa-mi spuneti ce forme legale trebuie sa fac acum, pe loc, dar sa nu-mi taiati racordul?“.

„Nu se poate. Sint ordinele sefilor. Daca vreti, va ajutam sa faceti actele necesare pentru autorizatie“, i s-a raspuns. In cele din urma, familia Miclescu a fost de acord sa i se taie racordul si a primit amenda de rigoare.

Nedelescu a dat „cartonas galben“ Regiei de Apa

In ciuda amenzilor aplicate, viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat presei ca nu este multumit de modul in care a fost pregatita actiunea.

„Am fost la Regia de Apa si am dispus efectuarea unei anchete, pentru a vedea cine este vinovat. Nu este posibil sa incurce adresele. Le-am cerut sa-si faca treaba pentru care sint platiti, nimic in plus. Le-am dat ultimul avertisment, inclusiv conducerii regiei“, a spus Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS