10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcedieri in valuri la ELECTROCARBON

Concedieri in valuri la ELECTROCARBON

Conducerea SC ELECTROCARBON SA Slatina continua concedierile. Dupa primul „val“ din luna februarie, cind 244 de salariati din totalul de 740 au fost concediati, alti 115 angajati se pregatesc sa paraseasca unitatea pina pe 15 iunie. Potrivit Nicoletei Stancu, purtatoare de cuvint a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, urmeaza sa fie disponibilizati 96 de muncitori, 13 maistri, restul reprezentind personal TESA.

„Societatea a respectat prevederile legale si ne-a comunicat din timp disponibilizarile pe care intentioneaza sa le faca. Noi am luat deja masuri pentru programarea persoanelor care urmeaza sa fie concediate si care vor beneficia de servicii de preconcediere. Oamenii vor fi ajutati sa-si gaseasca un nou loc de munca din rindul posturilor vacante disponibile. De asemenea, pe cei care vor dori ii vom ajuta in demararea unei afaceri sau ii vom indemna sa urmeze unul dintre cursurile de calificare/recalificare pe care noi le organizam gratuit“, a declarat Nicoleta Stancu.

Plati compensatorii pentru toti

Directorul general al societatii, Fanel Gusoi, a confirmat ca toate cele 115 persoane care vor fi concediate pe 15 iunie vor beneficia de plati compensatorii. „Ca si in luna februarie, fiecare angajat va primi plati compensatorii. Acestea se vor acorda in functie de vechimea fiecaruia in cadrul unitatii“, a conchis Gusoi. Acesta nu a precizat insa daca disponibilizarile vor continua si pe viitor.

AJOFM Olt le va acorda celor 115 disponibilizati de la ELECTROCARBON doar indemnizatia de somaj, care, in prezent, reprezinta 75% din salariul minim pe tara, adica 2.100.000 de lei. Mentionam ca noua conducere a societatii slatinene a anuntat inca de la inceputul anului ca va face concedieri in rindul personalului pentru ca unitatea sa devina profitabila. Noii actionari majoritari au investit anul trecut in reparatiile capitale de la ELECTROCARBON aproape doua milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS