15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgricultorii pot cultiva plante care contin droguri daca au autorizatie

Agricultorii pot cultiva plante care contin droguri daca au autorizatie

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de joi Hotarirea pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va autoriza cultivarea plantelor ce contin droguri si sint prelucrate in mod licit, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

In vederea acordarii autorizatiei, cultivatorii trebuie sa prezinte o cerere, insotita de documente de identificare, copii de pe titlurile de proprietate sau procesele-verbale/adeverintele de punere in posesie si copii de pe contractele de valorificare a productiei.

Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti elibereaza autorizatiile in maximum zece zile de la data inregistrarii cererilor.

Dupa eliberarea autorizatiilor, directiile pentru agricultura sint obligate sa comunice copii legalizate dupa acestea, in termen de sapte zile, Ministerului Sanatatii si inspectoratelor judetene de politie, respectiv Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti. Acestea din urma le vor transmite, cu confirmare de primire, la Formatiunea centrala de reprimare a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei.

Conditiile si documentele necesare in vederea acordarii autorizatiei pentru cultivarea plantelor ce contin droguri si sint prelucrate in scop licit, destinate utilizarii in scop medical, se reglementeaza printr-un ordin al ministrului sanatatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS