27.5 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Al-Qaida revendica atentatele singeroase din Spania

Al-Qaida revendica atentatele singeroase din Spania

Ministrul spaniol de interne, Angel Acebes, a anuntat simbata, la Madrid, arestarea a trei marocani si doi indieni, suspectati pentru implicarea in atentatele din capitala spaniola, soldate cu 200 de morti, informeaza BBC Online.

Ministrul Acebes spune ca politia spaniola este in posesia unei casete video descoperite in apropierea unei moschei din Madrid, ce contine un mesaj in araba, prin care se confirma faptul ca atacurile de pe 11 martie, din Madrid, au fost organizate de reteaua Al-Qaida, condusa de Osama bin Laden.

Angel Acebes a precizat ca un barbat care s-a prezentat drept purtatorul de cuvint al organizatiei teroriste Al-Qaida in Europa a revendicat atacurile din capitala spaniola, insa ministrul spaniol a adaugat ca autenticitatea casetei video nu a fost inca verificata de autoritatile de la Madrid.

Ministrul Acebes a declarat, in cursul unei conferinte de presa, ca pe caseta apare un barbat care vorbeste in araba, cu accent marocan, fiind imbracat in haine arabe. Acesta pretinde ca atacurile din capitala Madrid sint o razbunare pentru „colaborarea Spaniei cu criminalul Bush si aliatii sai“.

Statisticile au aratat ca aproape 90 la suta dintre spanioli s-au opus sprijinirii de catre premierul Jose Maria Aznar a Statelor Unite, in razboiul din Irak. Oficialii spanioli au declarat ca barbatul spune ca se numeste Abu Dujan al-Afgani, insa autoritatile de la Madrid afirma ca acest nume nu este cunoscut de serviciile de informatii din tara.

Acebes a precizat ca politia a intrat in posesia acestei casete video in urma unui telefon anonim primit de un post de televiziune din Madrid, prin care s-au oferit informatii despre existenta unei inregistrari si detalii despre locul unde poate fi gasita aceasta. Barbatul care apare pe caseta a declarat ca atentatele din Madrid sint un raspuns la crimele comise in lumea intreaga, dar mai ales in Irak si Afganistan, adaugind ca acestea nu vor fi si ultimele.

„Voi doriti viata, iar noi dorim moartea“, precizeaza persoana din inregistrarea video, care sustine ca este purtatorul de cuvint al gruparii Al-Qaida in Europa. Ministrul spaniol de interne a precizat in timpul unei conferinte de presa ce a avut loc simbata dimineata, la Madrid, ca toti cei cinci suspecti au probabil legaturi cu grupari extremiste marocane, insa este totusi prea devreme pentru a se confirma acest fapt. Acebes spune ca suspectii au fost arestati in urma descoperirii de catre politie a unui telefon mobil, intr-unul dintre sacii in care fusese amplasata o bomba ramasa neexplodata.

Acebes a asigurat populatia ca va face publice toate detaliile anchetei cu privire la atentatele de la 11 martie, din Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: Nu văd motive pentru o nouă perioadă de...

Președintele Klaus Iohannis susține că nu vede...

ȘTIRI GdS

Încă şapte angajaţi de la Centrul de Îngrijire Spineni,...

Alţi şapte angajaţi ai Centrului de Îngrijire Spineni, judeţul Olt, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Focarul a ajuns astfel...

17 cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat în ultimele 24 de ore 17 cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului...

Două persoane, salvate de pompieri dintr-o fântână de 12...

Două persoane au fost salvate în această după-amiază de pompieri după ce au rămas blocate într-o fântână adâncă de 12 metri.

Primăria Craiova distribuie măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate

Primăria Municipiului Craiova, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova, distribuie, în perioada 23-25 septembrie, măşti de protecţie pentru persoanele defavorizate. Anunţul...

Amenzi de 6000 de lei pentru craiovenii care nu...

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre...

Două persoane prinse cu peste 40.000 de ţigări de...

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost depistate de Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj cu peste 40.000...