10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRadio Oltenia la 49 de ani

Radio Oltenia la 49 de ani

Radio Oltenia Craiova intra astazi in cel de-al 50-lea an de existenta, fiind cel de-al patrulea post de radio infiintat in Romania, dupa Bucuresti (1926), Iasi (1941) si Cluj (martie 1954). Pe 6 iunie 1954, Craiova capata statutul de „voce a Olteniei“. Au fost, la inceput, citiva oameni si doua ore de emisie pe zi. Apoi, treptat, postul a crescut, ajungind, in 1985, la sase ore pe zi, dar tot in acel an existenta sa a fost intrerupta pina in 1989.

Radio Oltenia emite acum pe doua lungimi de unda, in „medii“ (558 kHz) si in „ultrascurte“ (92 MHz), fiind receptionat in judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Vilcea, Arges, Teleorman, Giurgiu si Dimbovita. Programul este de 18 ore pe zi si in sondajele de audienta a fost cotat, in aceasta primavara, pe a patra pozitie intre radiourile romanesti, cu 4,5 la suta din ascultatori la nivel national.

„In aceasta perioada, precizeaza Mircea Pospai, directorul postului, atentia colectivului este concentrata asupra grilei de programe a perioadei de vara, fiind in plina desfasurare procesul de licitare a emisiunilor si radioprogramelor. Chiar in aceste zile, pina luni, 9 iunie, redactorii din radio sau persoane din afara institutiei pot depune proiecte de emisiuni, pe 12 si 13 iunie urmind a se desfasura selectia celor mai bune oferte. Este de remarcat faptul ca 10 la suta din productia de emisiuni poate fi realizata de persoane din exterior. Prin acest fapt se sconteaza o revigorare a programelor si o crestere a calitatii lor“.

Grila de vara este una mult mai apropiata asteptarilor publicului ascultator in aceasta perioada. Cuprinde mai multa muzica si transmisiuni in direct de la diverse manifestari, dar, in acelasi timp, pastreaza trasaturile unor programe de informare prompta si obiectiva sau de dezbatere a problematicii din diverse domenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS