7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLegitimatii de intrat in biserica

Legitimatii de intrat in biserica

Toata suflarea clericala din Romania va fi obligata in viitorul apropiat sa poarte legitimatie. Potrivit unei decizii luate la nivelul Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in citeva saptamini se vor elibera legitimatii tuturor preotilor si calugarilor din tara. Aceasta decizie este determinata de faptul ca, in ultimii ani, fetele bisericesti s-au confruntat nu de putine ori cu situatii neplacute. Dintre acestea, aparitia numerosilor cersetori care, prezentindu-se drept calugari sau maicute, cer bani in numele bisericii. Pentru a evita asemenea situatii care ar pune intr-o lumina neplacuta biserica, s-a hotarit ca, de acum inainte, preotii sa se legitimeze.

Confirmind decizia Sfintului Sinod, ei vor purta permanent, pe sub sutana, un cartonas semnat, stampilat si inseriat de Patriarhia Romana. Vor fi trecute aici datele personale ale posesorului – nume, prenume, data si locul nasterii, codul numeric personal. Pentru a nu se mai crea nici un fel de confuzie, legitimatia va avea si fotografia purtatorului si, in functie de caz, numele de calugarie.

Cu respectiva legitimatie, fetele bisericesti vor putea patrunde in orice lacas sfint din Romania si, in acelasi timp, impostorii – daca vor mai exista – vor putea fi descoperiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS