17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTopul miliardarilor datori la fondul asigurarilor sociale de sanatate

Topul miliardarilor datori la fondul asigurarilor sociale de sanatate

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj au prezentat, in cadrul conferintei de presa desfasurate ieri la sediul institutiei, un raport referitor la cuantumul incasarilor realizate in ultima luna la fondul asigurarilor sociale de sanatate.

Desi in luna octombrie incasarile au crescut cu peste 11 procente, comparativ cu media lunara inregistrata de la inceputul acestui an, CAS Dolj mai are de colectat de la agentii economici rau-platnici debite care se ridica la peste 283 de miliarde de lei.

In topul marilor datornici se situeaza societati care au reusit sa acumuleze pina in prezent datorii de peste un miliard de lei, o mare parte dintre acestea nevirind de multe ori nici macar contributia retinuta de la salariati.

In acest context au fost evidentiate: SC AVIOANE SA – 17,2 miliarde de lei, SC TMC SA Filiasi – 14,4 miliarde de lei, SC TUFON SA – 12,8 miliarde de lei, SC COREMI SA – 11,2 miliarde de lei, AS FOTBAL CLUB EXTENSIV – 7 miliarde de lei, SC GENERAL COMI SA – 4,8 miliarde de lei, SC ENERGOCONSTRUCTIA SA – 4,7 miliarde de lei, SCA SIMNIC – 3,8 miliarde de lei si SC COMCEREAL SA – 3,2 miliarde de lei.

Dan Genunche, seful Serviciului de urmarire si incasare a contributiilor din cadrul CAS Dolj, a spus ca se fac eforturi pentru recuperarea restantelor la plata asigurarilor de sanatate, inclusiv prin trecerea la executare silita a datornicilor:

„Avem in vedere recuperarea macar a unei parti din datorii. In luna octombrie a fost actualizata baza de date privind sediul debitorilor mentionati, urmind ca pina la sfirsitul lunii noiembrie sa fie emise somatiile si titlurile executorii pentru obligatiile nevirate pina la finele lunii octombrie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS