17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova ii fura impozitele

Primaria Craiova ii fura impozitele

Intrigat ca zona industriala de est a Craiovei se extinde tot mai mult pe paminturile aflate in administrarea comunei Malu Mare, primarul Marin Motoi a crezut ca poate macar sa mareasca bugetul local determinind unitatile nou-aparute – Vama Craiova, SC ARHI DESIGN SRL si SC ITALIAN KNITWEAR SA – sa plateasca impozitele la comuna.

Cum nu avea nici un document prin care sa demonstreze ca paminturile pe care au fost construite unitatile industriale se afla in limita administrativa a comunei, le-a cerut Oficiului de Cadastru Agricol, Organizarea Teritoriului Agricol (OCAOTA) Dolj.

In 1999, OCAOTA a transmis comunei Malu Mare o adresa prin care se precizeaza, printre altele, ca tarlaua 7, pe care sint construite unitatile amintite, in conformitate cu evidentele de cadastru funciar general la 1-10-1990, figureaza la IAS Craiova, in limita administrativa a comunei Malu Mare.

Dialogul surzilor

Inarmat cu documentul de la OCAOTA, primarul Motoi a cerut Primariei Craiova sa prezinte un document prin care sa demonstreze ca tarlaua 7 se afla in teritoriul administrativ al Craiovei.

Ca intr-un veritabil dialog al surzilor, primaria i-a comunicat primarului de la Malu Mare ca terenul cu pricina a fost preluat in 1991 de comisia municipala, care a facut puneri in posesie, eliberindu-se si titluri de proprietate.

Nimeni nu a contestat acest lucru, numai ca primarul Motoi ceruse altceva de la Craiova. Au urmat si alte schimburi de adrese intre cele doua primarii schimburi in cadrul carora Primaria Craiova a insistat cu punerile in posesie, facindu-se ca nu intelege ca este intrebata pina unde tine teritoriul administrativ al orasului. Nimeni nu crede ca primarul si secretarul Primariei Craiova nu stiu ca teritoriul adminstrativ al unei localitati nu se modifica decit prin referendum sau prin hotarire de guvern, tot asa cum nimeni nu crede ca secretarul unei primarii cum este Craiova nu stie sa faca diferentele necesare cind este vorba de teritoriu administrativ sau de dreptul de proprietate.

Pentru ca razboiul pe care a incercat primarul Motoi sa-l cistige s-a incheiat prin renuntare, cele doua societati comerciale, Arhi Desing si Italian Knitwear, au ramas sa plateasca impozitele tot la Finantele publice municipale, si nu la Malu Mare, cum ar fi vrut, pe buna dreptate, primarul Motoi si cum le-ar fi convenit si unitatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS