12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Dorobantu este de doua saptamini in greva foamei

Ion Dorobantu este de doua saptamini in greva foamei

Un satean din comuna Maruntei, judetul Olt, intrat in greva foamei in urma cu doua saptamini in fata sediului primariei comunale, asteapta si in prezent sa i se rezolve problemele. Ion Dorobantu, de 46 de ani, a recurs la aceasta forma de protest din cauza unui teren (0,33 ha spune el, fata de 0,13 ha cum scrie in documentele Oficiului de Cadastru Judetean si in fisele prefecturii) pe care primarul comunei, Constantin Nae, nu i l-a dat nici pina in prezent. Din acest motiv, protestatarul, casatorit si tata a trei copii, si-a cautat dreptatea cind la Slatina, „la domnu’ prefect“, cind la primaria din comuna. Rezultatul: zero pe linie.

Edilul sef al comunei, Constantin Nae, spune ca nu poate face nimic pentru a-l ajuta: „Ceea ce vrea el nu mai tine de competenta mea. Imi cere sa schimb documentele agricole ale comunei pentru ca vrea pamintul in nu stiu ce parte a satului. Dar acolo e deja ocupat, ca sa nu mai spun ca asta inseamna modificarea vetrei satului, iar el nu intelege acest lucru!“.

Deoarece cazul a aparut si in mass-media locale, prefectul Marin Diaconescu s-a implicat. O comisie sosita la sfirsitul saptaminii trecute la fata locului a constatat ca doleanta protestatarului nu poate fi satisfacuta. Prefectul a explicat: „L-am sfatuit pe primarul comunei sa le intocmeasca tuturor vecinilor lui Ion Dorobantu procese-verbale pentru suprafetele de teren din zona in vederea reconstituirii terenului de 20 de ari. Daca se confirma ca trebuie sa primeasca pamintul, primarul va incerca sa-i dea undeva in intravilan, unde este posibil. Din pacate, protestatarul nu intelege ca aceasta suprafata nu poate fi data unde doreste el si aceasta din motive obiective“. Daca masuratorile primarului nu il vor satisface, Ion Dorobantu nu va avea alta solutie decit sa-si dea vecinii in judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS