24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCica procurorul Lele ar avea o aparare agresiva

Cica procurorul Lele ar avea o aparare agresiva

Procurorul Alexandru Lele are o aparare agresiva si exercita presiuni asupra martorilor, intimidindu-i prin plingerile penale impotriva martorilor pe care magistratul oradean ii acuza de marturie mincinoasa, a declarat avocatul Gheorghe Petre, reprezentantul lui Teodor Stiube, fratele denuntatorului magistratului oradean. „A exercitat presiuni asupra martorilor prin faptul ca a cerut anchetatorilor, in cadrul confruntarilor din timpul anchetei, sa se autosesizeze pentru marturie mincinoasa. Astfel, martorii sint intimidati si calomniati“, a afirmat avocatul Petre, dupa ce l-a reprezentat ieri pe Teodor Stiube la o noua runda de audieri in cazul procurorului Lele. Joi, in calitate de martor, Teodor Stiube a fost audiat de magistratii Parchetului Curtii Supreme de Justitie si confruntat cu procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Tribunalului Bihor, pe care il acuza ca ar fi primit un pachet care continea un dosar, in schimbul acestuia anchetatorul oradean urmind sa primeasca 20.000 de dolari.

Dosarul in speta ar fi fost o sursa de informatie pentru un ziar, care era dispus sa plateasca cei 20.000 de dolari.

Procurorul Lele l-ar fi intrebat, in timpul confruntarii, pe Teodor Stiube ce tiraj ar fi putut avea ziarul ca sa-si permita sa plateasca 20.000 de dolari. Raspunsul primit ar fi fost ca nu l-a interesat pe Teodor Stiube aceasta problema. Alexandru Lele a declarat ca Teodor Stiube nu a putut sa precizeze cind i-a fost remis pachetul, forma acestuia, culoarea sau volumul.

„Ba zice ca pachetul a fost dat intr-un loc ferit, intr-un gang, ba zice ca locul ar fi fost ghereta portarului Parchetului Tribunalului Bihor“, a declarat avocatul Aurelian Pavelescu, reprezentantul lui Lele. Aparatorul lui Lele mai spune ca toate intilnirile pe care clientul sau le-ar fi avut cu Viorel Stiube, cel care l-a denuntat pe magistrat de luare de mita, s-au facut „intre patru ochi“, neexistind nici un martor.

In urma cu trei saptamini, procurorii Sectiei Anticoruptie ai Parchetului Curtii Supreme de Justitie au declansat actiunea penala impotriva procurorului Alexandru Lele pentru mai multe plingeri privind infractiuni de luare de mita, in urma autodenuntului lui Viorel Stiube, arestat in prezent pentru o frauda de aproape 50 de miliarde de lei.

De asemenea, procurorii verifica si informatia potrivit careia Viorel Stiube i-ar fi dat procurorului Lele de la Parchetul Tribunalului Bihor, printr-un intermediar, 10.000 de marci germane in schimbul interventiei anchetatorului intr-un dosar penal in care omul de afaceri era vizat. Persoana care a intermediat aceasta tranzactie ar fi avocatul Lucian Negrutiu.

Surse judiciare sustin ca avocatul Lucian Negrutiu nu s-a autodenuntat inainte de declansarea actiunii penale. Daca fapta este reala, acesta ar putea fi acuzat si de complicitate la dare de mita si de complicitate la luare de mita. Saptamina viitoare, procurorii intentioneaza sa-l audieze pe avocatul Negrutiu.

Pe de alta parte, Stiube le-ar mai fi spus anchetatorilor ca despre tranzactie ar mai fi stiut si un procuror bihorean pe care l-a sunat pe telefonul mobil. Procurorul respectiv a respins aceasta afirmatie, facind dovada ca, la momentul indicat de Stiube, nu detinea telefon mobil, iar in evidentele Romtelecom nu figureaza nici un apel din partea omului de afaceri, sustin sursele citate.

Intre depozitiile fratilor Viorel si Teodor Stiube – facute succesiv la cererea lui Lele, pentru ca acestia sa nu cada la intelegere in cele ce vor sustine – exista neconcordante, astfel ca ieri cei doi au fost adusi la Parchet pentru completarea audierilor.

Viorel Stiube a fost din nou confruntat cu Alexandru Lele, fiind vizate de anchetatori anumite puncte neclare din depozitia omului de afaceri bihorean, sustin surse judiciare. Procurorul Lele a citit toate documentele privind incriminarea sa pentru fapte de luare de mita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS