15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia ancheteaza moartea suspecta a unui copil de trei ani

Politia ancheteaza moartea suspecta a unui copil de trei ani

• Copilul a fost internat si externat din Spitalul Judetean Slatina de fostul director, doctorul Marinas Costache • Parintii copilului, Elena Zulufoiu si Gheorghe Baldau, mai au acasa sapte suflete

Inspectoratul Judetean de Politie Olt a declansat o ancheta in legatura cu moartea suspecta a unui copil de trei ani din comuna Crimpoia.

Cristian Marian Baldau, de trei ani, si-a luxat piciorul drept in seara de 2 martie, in timp ce se juca in casa cu fratii sai. Pentru ca piciorul s-a umflat instantaneu in zona genunchiului si durerile copilului erau insuportabile, parintii au hotarit sa-l duca la spital. Ei au apelat la ajutorul unui vecin binevoitor si in jurul orei 19.00 au ajuns cu Cristian la Spitalul Judetean Slatina, unde a fost internat de medicul specialist Marinas Costache, fostul director al spitalului. Copilul a fost supus unei radiografii si dupa aceea i s-a imobilizat genunchiul cu un bandaj ghipsat. Luindu-i-se temperatura, medicul a constatat ca acesta avea o usoara stare febrila, 37,2 grade, si le-a propus parintilor sa il retina sub supraveghere macar pina a doua zi. Acestia au insistat insa sa il duca acasa. In cele din urma, doctorul Costache i-a prescris un tratament ambulatoriu si le-a eliberat o reteta, convenind cu parintii si vecinul ca in cazul unei evolutii a bolii sa revina de urgenta la spital.

Mort dupa doua zile

Marian Cristian Baldau a decedat insa dupa doua zile, in dimineata de 5 martie, in jurul orei 6.00.

Parintii sai, Elena Zulufoiu, de 34 de ani, si Gheorghe Baldau, de 43 de ani, au anuntat politia. Cei doi traiesc in concubinaj si mai au, in afara de Cristian, sapte copii. Fac parte din categoria familiilor sarace si cu multi copii. Politia a raspuns cererii parintilor lui Cristian si a inceput ieri o ancheta. Corpul lui Cristian a fost autopsiat de catre medicii din cadrul Laboratorului de Medicina Legala Olt.

Moarte suspecta

Doctorul Romeo Stanculescu, directorul Spitalului Judetean Slatina, nu-si poate explica de ce a murit copilul: „Nu-mi explic. Am stat de vorba cu doctorul Costache si mi-a relatat cum s-au derulat lucrurile atunci cind a fost adus la spital. Este suspecta temperatura baiatului, 37,2 grade. Astept si eu rezultatele expertizei medico-legale ale autopsiei“.

Constantin Croitoru, prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, a

declarat ca institutia sa n-a fost sesizata in legatura cu acest caz.

A murit Cristian de rujeola?

Surse neoficiale afirma ca in urma autopsiei efectuate ieri s-a descoperit ca Marian Cristian a suferit de pneumonie interstitiala cauzata de o rujeola rebela. Asta ar insemna ca, daca ar fi ramas internat la Spitalul Judetean Slatina, astazi ar fi fost in viata. Punct de vedere impartasit si de directorul spitalului, Romeo Stanculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS